Λάθος στην κατανομή των εδρών στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου σύμφωνα με τον Θ. Μπαζίγο

Πρώτη Δημοσίευση: 13/12/2017 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/12/2017 14:36
Κατά την άποψή μου και τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία, η εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου έκανε λάθος ως προς την κατανομή των 6 εδρών στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου. Έδωσε 4 έδρες στο συνδυασμό του κ. Ξυγκώρου και 2 έδρες στο συνδυασμό του κ. Γκούμα, όπως διάβασα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στον τοπικό μας Τύπο.
Ενώ το σωστό είναι ότι και οι 2 συνδυασμοί παίρνουν από 3 έδρες!
Και εξηγούμαι:
Ο κ. Ξυγκώρος πήρε στο Εμπορικό Τμήμα 265 ψήφους και ο κ. Γκούμας 199, σύνολο ψήφων 464. Το εκλογικό μέτρο στις 6 έδρες του τμήματος αυτού είναι: 464: 6= 77,33. Από την πρώτη κατανομή ο κ. Ξυγκώρος δικαιούται 3 έδρες 3 Χ 77,33= 231,99 ψήφους, που στρογγυλοποιούνται στις 232 από τις 265 που είχε πάρει και μένουν αδιάθετες 265-232 = 33 ψήφοι.
Ο κ. Γκούμας από την πρώτη κατανομή δικαιούται 2 έδρες 2 Χ 77,33 = 154,66 ψήφοι, από τις 199 που είχε πάρει και μένουν αδιάθετες 199 - 15 = 44 ψήφοι. Η αδιάθετη 6 έδρα πηγαίνει να διατεθεί στη δεύτερη κατανομή.
Βάσει, λοιπόν, της νέας επιμελητηριακής νομοθεσίας, 4484/ 1-8-2017, άρθρον 6, παραγ. δ΄ και ε΄, ο συνδυασμός που έχει τα περισσότερα υπόλοιπα σε ψήφους παίρνει την έδρα της 2 κατανομής. Όπως ακριβώς έγινε και με τα τμήματα: α) στη μεταποίηση (βιοτεχνικό) και β) της παροχής υπηρεσιών (επαγγελματικό), όπου την τρίτη (3) αδιάθετη έδρα την πήρε ο συνδυασμός του κ. Ξυγκώρου με τη δεύτερη κατανομή!
Έτσι, λοιπόν, διαμορφώνονται οι έδρες σε 11 στον κ. Ξυγκώρο, που εκλέγεται πρόεδρος στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και στις 10 στον κ. Γκούμα, για να μην έχει παράπονο για τον αγώνα που έκανε!
Και αυτά τα έγραψα για τη λανθασμένη κατανομή της έδρας, που ίσως τη δικαιούται κάποιος άλλος και να μην αδικηθεί για τον αγώνα που και αυτός κατέβαλε, όπως όλοι οι υποψήφιοι!
Κι αυτά τα γράφω εντελώς αδιάφορα και ελεύθερα, χωρίς να παίρνω το μέρος κανενός συνδυασμού, μόνο για την αποκατάσταση της αληθείας.
Η αλήθεια είναι ότι ασχολήθηκα λίγο, όσο μου επέτρεπε ο χρόνος μου, και στήριξα ορισμένους ανθρώπους και των 2 συνδυασμών που νόμιζα ότι έχουν την καλή διάθεση να προσφέρουν στο Επιμελητήριο τις υπηρεσίες τους, λέγοντας τον καλό μου λόγο για όποιον γνώριζα σε όποιον συνδυασμό ψήφιζε.
Και απόδειξη της μη ενεργούς συμμετοχής μου στις εκλογές αυτές είναι ότι όλο αυτό το διάστημα και προεκλογικώς δε δημοσίευσα ορισμένα ανεπίτρεπτα που έκανε η απερχόμενη Διοικητική Επιτροπή επί το πλείστον, αρκετές φορές εν αγνοία του Δ.Σ., πρωτοφανές για τα χρονικά του επιμελητηριακού θεσμού και της συνδικαλιστικής ιδεολογίας πανελλαδικά (μηνύσεις άνευ ορθού λογισμού κατά μελών του Δ.Σ. που αθωώθηκαν δικαστικώς, έγγραφες απειλές εκδίωξης της Ομοσπονδίας και των Σωματείων της από τη στέγαση τους στο παλιό Επιμελητήριο. Από ιδρύσεώς της προ 70 ετών στεγαζόταν μαζί με το Επιμελητήριο που ήταν εξ ημισείας με την Γ.Σ.Ε.Β.Ε. Ελλάδος και την εκπροσωπούσε η τοπική Ομοσπονδία κ.λπ.).
Και δεν έκανα τις δημοσιεύσεις αυτές των εγγράφων για να μην οξυνθούν τα πράγματα και, κυρίως, για να προστατέψω το κύρος του επιμελητηριακού θεσμού, διότι ήμουν το αρχαιότερο μέλος του Επιμελητηρίου επί 57 ολόκληρα χρόνια! Και το υπηρέτησα πλέον της 35ετίας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και επί μία 12ετία ως γενικός γραμματέας αυτού, επί προεδρίας των αειμνήστων, Γεωργίου Κοιλάκου, Επιμελητήριο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό και Παναγιώτη Πετρόπουλου, στο ενιαίο ενωμένο πλέον Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
 
Γράφει ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ε.ΒΕ.Σ. Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας, Θεόδωρος Μπαζίγος
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις