Λαμπρά τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Πρώτη Δημοσίευση: 14/11/2019 07:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/11/2019 07:48
Με κάθε λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκαν χθες στην Καλαμάτα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κοζάνης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Σουηδίας κ. Κλεόπα, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Περιστερίου κ. Κλήμεντος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Λήμνου κ. Ιεροθέου και των θεοφιλ. επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι σεβ. μητροπολίτες Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο επίσκοπος Αβύδου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του εορτάζοντος Αγίου, αλλά και στην προσωπικότητα του μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας με τη σειρά του ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του τους αρχιερείς, τον κλήρο, τις τοπικές Αρχές και το λαό, ευχόμενος να έχουν άπαντες υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος επέδωσε τέσσερις νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Τέλος, δέχθηκε ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και το ποίμνιό του. 

Επισκέψεις στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας 
Έως αργά το εσπέρας δεχόταν ευχές για την ονομαστική του εορτή ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στο Επισκοπικό Μέγαρο.
Το παρόν έδωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε, μεταξύ αυτών Ιερείς, εκκλησιαστικά συμβούλια, κατηχητικά σχολεία, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Μεσσηνίας, τοπικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, για τον Μητροπολίτη το δώρο του Κατηχητικού Σχολείου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, μια γκραβούρα της ιστορικής Σμύρνης, καθώς ο κ. Χρυσόστομος έλκει την καταγωγή του από την Σμύρνη. 
Ο Μητροπολίτης εγκαρδίως ευχαρίστησε το ποίμνιό του για την τιμή, το σεβασμό και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις