Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Νίκος Πορτοκάλογλου… «επιστρέφουν» στην Καλαμάτα υποσχόμενοι δυο αξέχαστες βραδιές!

Πρώτη Δημοσίευση: 07/08/2019 17:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/08/2019 17:14
Σημείο αναφοράς το αμφιθέατρο του Κάστρου και για τους δυο καλλιτέχνες που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιούν κοινή εριοδεία

-Απόψε και αύριο στις 21.30 στο Κάστρο
 Το πολιτιστικό καλοκαίρι της Καλαμάτας είναι συνυφασμένο για περισσότερες από τρεις δεκαετίες με συναυλίες στο «Κάστρο» από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι δυο «Βολιώτες» καλλιτέχνες επιστρέφουν απόψε στον αγαπημένο τους χώρο, αλλά για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, καθώς αυτή είναι η πρώτη κοινή καλοκαιρινή περιοδεία στην πολυετή «διαδρομή» τους. Απόψε και αύριο στις 9.30 υπόσχονται δυο «αξέχαστες» συναυλίες, στο κοινό της Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο αυτών των συναυλιών, σήμερα το μεσημέρι στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αλλά και της Αγάπης Διαγγελάκη και του Steve Tesser, δύο νέων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά» των δύο διάσημων τραγουδοποιών. 

Π. Νίκας
Τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καλωσόρισε στην Καλαμάτα ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τους στην πόλη. Πρόσθεσε ότι είναι δύο καλλιτέχνες που αποδεδειγμένα αγαπούν την Καλαμάτα και όσες φορές και να τους δούμε, ποτέ δεν τους “χορταίνουμε”, ενώ έχουν διαχρονική επιρροή σε όλες τις γενιές.
Παράλληλα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι από του χρόνου, εκτός του αμφιθεάτρου του Κάστρου, θα υπάρχει και το νέο «Ανοιχτό Θέατρο» του Νέδοντα, σύγχρονο με δυνατότητα υποδοχής 2.000 θεατών. 
Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα παραμένει φημισμένη έξω από τα “όρια” της χώρας ως πόλη Πολιτισμού, με υψηλό επίπεδο εκδηλώσεων, κάτι που αποδεικνύεται και με την αποψινή αλλά και αυριανή συναυλία.

IMG_4144.JPG

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ευχαρίστησε το δήμαρχο για τα “γαλαντόμα” λόγια του για τους ίδιους και στάθηκε τόσο στη φυσική ομορφιά της Καλαμάτας, που του θυμίζει και την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βόλο, όσο και στο “μαγευτικό” χώρο του Κάστρου, όπως τον χαρακτήρισε. 
Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο κοινό της πόλης, που το χαρακτήρισε ως το “μυστικό” της επιτυχίας για τις συναυλίες εδώ. Επίσης, έκανε γνωστό ότι επέλεξαν δυο βραδιές στην Καλαμάτα, για να είναι ο κόσμος πιο άνετος και να μη χρειάζεται να δημιουργηθεί το “αδιαχώρητο”, όπως σε προηγούμενες συναυλίες. 
Κλείνοντας, ευχήθηκε όσοι παρακολουθήσουν την αποψινή και την αυριανή συναυλία να φύγουν με μια ευχάριστη “γεύση”, που θα τους μείνει.

Νίκος Πορτοκάλογλου
Από την πλευρά του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου ευχαρίστησε επίσης το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα τόσο για τα λόγια του όσο και για τη βοήθειά του, μαζί με τη “Φάρις”, στην πραγματοποίηση αυτών των δυο συναυλιών. Χαρακτήρισε την Καλαμάτα την τυχερή του πόλη καθώς από εδώ, στον ίδιο χώρο που θα εμφανιστούν απόψε και αύριο βράδυ, στο αμφιθέατρο του κάστρου, πραγματοποίησαν την πρώτη μεγάλη συναυλία με τους “Φατμέ” το καλοκαίρι του 1986, που από τότε και μετά άλλαξε ουσιαστικά το “ρου” της ιστορίας του συγκροτήματος. 
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προ διετίας συναυλία, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, χαρακτηρίζοντάς τη μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Αναφορικά με τη φετινή “συμπόρευση” στην παραγωγή “Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά” με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου σημείωσε ότι, αν οι δυο τους έχουν “παράλληλες” πορείες, τόσο με τα συγκροτήματά τους, “Φατμέ” και “Τερμίτες”, όσο και στη συνέχεια αυτόνομα, τον περασμένο χειμώνα ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκαν, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, στο “Γυάλινο Μουσικό Θέατρο” στην Αθήνα. 
Σχετικά με την αποψινή και αυριανή συναυλία, έκανε γνωστό ότι έχουν επιλέξει μια “Unplugged” εκδοχή των τραγουδιών, με φυσικά όργανα, λόγω του ότι θα εμφανιστούν σ’ έναν ιδιαίτερο όμορφο και μικρό χώρο, όπως το αμφιθέατρο του Κάστρου. 

Μαζί τους στο τραγούδι θα βρίσκονται και οι ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές Αγάπη Διαγγελάκη και Steve Tesser, καθώς και αρκετοί ταλαντούχοι μουσικοί. 
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς καταφέρνουν να είναι διαχρονικοί και τουλάχιστον τρεις γενιές να λατρεύουν τα τραγούδια τους, ο Νίκος Πορτοκάλογλου απάντησε ότι αυτό είναι το πιο όμορφο “μυστήριο” στη δουλειά τους, που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν και οι συνθήκες διαμόρφωσαν, αλλά σίγουρα τους χαροποιεί. 
Από την πλευρά του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σημείωσε ότι είναι μια “φουρνιά” καλλιτεχνών που δημιούργησαν μια εποχή “κεφάλαιο” εδώ και περίπου 40 χρόνια, άλλοι συνεχίζουν και κάποιοι όχι, κι αυτός είναι ο βασικός λόγος. 
Ως πιο νέα που θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση, η Αγάπη Διαγγελάκη πρόσθεσε ότι κατά τη δική της ταπεινή άποψη ο λόγος που τα τραγούδια του Πορτοκάλογλου και του Μαχαιρίτσα είναι διαχρονικά είναι γιατί εμπεριέχουν διαχρονικούς στίχους, δημιουργώντας, ουσιαστικά, βιωματικά τραγούδια, είτε πρόκειται για κοινωνικά ζητήματα είτε για ερωτικά… 

Η συνέχεια απόψε το βράδυ και αύριο στο Κάστρο της Καλαμάτας, όπου μας υπόσχονται δυο αξέχαστες βραδιές.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις