Λειτουργεί κανονικά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή

Πρώτη Δημοσίευση: 06/12/2016 13:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2016 13:26
Λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στη Δυτική Παραλία. Ορισμένος υπάλληλος για την καθοδήγηση των μαθητριών και μαθητών είναι η δημοτική αστυνομικός Μαρία Γεωργουλέα, με εξειδίκευση στο αντικείμενο. Οι ενδιαφερόμενοι για επισκέψεις εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας, Γεώργιο Πετρόπουλο, στα τηλ. 27213 60750, 27213 60742.
Σημειώνεται ότι στην αποτελεσματική λειτουργία του Πάρκου συμβάλλει το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, με εκπροσώπους και γραφείο του επιτόπου.
Θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δημοτικός Γιάννης Χριστόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση, η οποία περιγράφει μια διαφορετική κατάσταση. Ειδικότερα: "Σε μια εποχή που η κυκλοφοριακή αγωγή και εκπαίδευση των νέων ανθρώπων στην καλύτερη διαχείριση του τρόπου μετακίνησης θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα, η κατάσταση του Κέντρου Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας δε μας τιμά ως Δήμο, είναι κλειστό και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν.
Ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί, οι εγκαταστάσεις απαξιώνονται, τα χορτάρια έχουν ξεπεράσει το ύψος του μέτρου. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν δεν ανταπέδωσαν τις προσδοκώμενες υπηρεσίες στους δημότες.
Οι σχολικές μονάδες που εκπονούν προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής δεν έχουν τη δυνατότητα βιωματικής προσέγγισης και πρακτικής εξάσκησης.
Η Δημοτική Αρχή, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους όπως μας έχει συνηθίσει, άνοιξε στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς για 15 ημέρες και μετά το εγκατέλειψε στην τύχη του.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αποδώσει το Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας για χρήση στους μαθητές ή θα συνεχιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση;».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις