Λιμενική επιτροπή: Καμία δημόσια αρχή δε μας έχει ενοχλήσει επί της ουσίας για το φεστιβάλ της ΧΑ

Πρώτη Δημοσίευση: 11/07/2013 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/07/2013 09:23

Συζήτησε και πάλι χθες το θέμα μετά από αίτημα σωματείων της πόλης
 

 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Το θέμα της διεξαγωγής ή όχι του νεοναζιστικού φεστιβάλ στις 3-4 Αυγούστου στο Πάρκο Λιμενικού συζητήθηκε χθες εκ νέου στη συνεδρίαση της  Λιμενικής Επιτροπής, μετά από αίτημα που κατέθεσαν κατά τη διάρκειά της εκπρόσωποι σωματείων.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής επανέλαβαν όσα είχαν αποφασίσει, όταν είχε τεθεί και πάλι το θέμα. Από τη στιγμή που κανένας φορέας, όπως ο Δήμος Καλαμάτας, δε ζητάει κάτι συγκεκριμένο και «κρύβεται πίσω από τις λέξεις», το Λιμενικό, η Αστυνομία, ο αρμόδιος εισαγγελέας αλλά και η προϊστάμενη αρχή, όπως είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εγγυώνται την ασφάλεια της πόλης και των πολιτών, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.
Τα μέλη επανέλαβαν ότι η παραχώρηση του Πάρκου του Λιμενικού αποφασίστηκε σύμφωνα με τις επιταγές της νομοθεσίας, ενώ στη συζήτηση τονίστηκε ότι η Λιμενική Επιτροπή είναι διοικητικό όργανο και όχι πολιτικό, ώστε να προβαίνει στις αξιολογήσεις που ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κάτι όμως που μπορούν να κάνουν ο Δήμος Καλαμάτας και οι κρατικές αρχές.
Παρατήρησαν, δε, ότι σε περίπτωση που υπάρξει συγκεκριμένο αίτημα είναι πρόθυμοι να επανεξετάσουν τα δεδομένα. Ειδικότερα για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας (το οποίο αποφάσισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η παράταξη της «Πρωτοπορίας»), τόνισαν ότι είναι παντελώς αόριστο.
Υπενθυμίζουμε ότι σε μια πολυτάραχη συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα παρακάτω από το Σώμα: «Ζητεί από τη Λιμενική Επιτροπή και τις Κρατικές Αρχές να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε απόφαση (άρθρο 11), που να διασφαλίζει την ησυχία, την ηρεμία και το ήπιο κλίμα στην Καλαμάτα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο».
Μάλιστα, τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής σχολίασαν ότι με την τροπή που φαίνεται να παίρνουν τα πράγματα θα αποκλείσουν στο μέλλον τελείως το χώρο από πολιτικές εκδηλώσεις, αφού είναι χώρος πρασίνου και ως τέτοιος ανήκει σε όλους τους πολίτες. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις