Λύση αναζητά η ΕΑΣ Μεσσηνίας μέσω του Πτ. Κ.

Πρώτη Δημοσίευση: 20/10/2018 21:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/10/2018 09:34
Τα 11 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν πλέον τα χρέη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και χθες η διοίκηση, προκειμένου να διασφαλίσει τις πληρωμές αγροτών και εργαζομένων, προχώρησε στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Η αίτηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας για πτώχευση συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο και ζητήθηκε να ληφθούν προληπτικά μέτρα προστασίας για την αναστολή ενεργειών από τους πιστωτές της.
Επίσης, η ΕΑΣ, μέσω των δικηγόρων της, ζήτησε με προσωρινή διαταγή να αρθούν και οι κατασχέσεις στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα και με την κατάθεση των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στη χθεσινή διαδικασία εκπροσωπήθηκαν νομικά και οι εργαζόμενοι και η Τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με πηγές από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η χθεσινή διαδικασία κρίθηκε ως επιβεβλημένη προκειμένου να "προστατευτεί" από τους πιστωτές της και να προχωρήσει σε ρύθμιση των δανειακών της υποχρεώσεων τόσο απέναντι στην τράπεζα όσο και στους υπόλοιπους πιστωτές. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό θα εξακολουθήσει να έχει την απαιτούμενη ρευστότητα, προκειμένου να προχωρήσει σε πρακτικές και πολιτικές εξόδου από την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται.
Β.Β. – Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις