Μέσα και από τις φυλακές συμφωνίες αγοράς ναρκωτικών

Πρώτη Δημοσίευση: 14/11/2017 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/11/2017 18:06
Με δύο προφυλακίσεις και περιοριστικούς όρους σε έξι ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για τη διακίνηση ναρκωτικών
 
Άφαντος παραμένει ο 69χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις διωκτικές Αρχές στη Μεσσηνία, ενώ έχει καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για υποθέσεις ναρκωτικών. Αυτή τη φορά εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την προηγούμενη εβδομάδα.
Αυτό, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα είναι πιθανότατα το μόνο ένταλμα που θα εκδοθεί και θα αφορά στην εν λόγω υπόθεση. Η δικογραφία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, περιλαμβάνει πάνω από 140 άτομα και ορισμένα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν, όχι μόνο για αδικήματα περί ναρκωτικών, αλλά και γι’ άλλες κακουργηματικές πράξεις.
Στο μεταξύ, την Κυριακή έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των οκτώ συλληφθέντων με δύο προφυλακίσεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Απολογίες
Οι πρώτοι τέσσερις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών απολογήθηκαν το Σάββατο και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, η 44χρονη οδηγός του ταξί, ο 50χρονος από το Χαρακοπιό, η 65χρονη πρώην γυναίκα του κατηγορούμενου ως αρχηγού και ο 49χρονος από την Καλαμάτα. Σε όλους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Μόνο για την 44χρονη οδηγό του ταξί ορίσθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. 
Την Κυριακή απολογήθηκαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Για τον 55χρονο που κατηγορείται ως αρχηγός της ομάδας και ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους λόγω προβλημάτων υγείας, αποφασίσθηκε να μείνει ελεύθερος με αυστηρότερους περιοριστικούς όρους. Θα πρέπει να καταβάλει άμεσα εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ, να παραμένει στην κατοικία που έχει δηλώσει και να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα 4 φορές το μήνα.
Για την 40χρονη σύζυγό του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίσθηκε η προφυλάκισή της, ενώ και γι’ αυτή θα ζητηθεί να αρθεί η προσωρινή κράτηση λόγω προβλημάτων υγείας.
Προφυλακιστέος για διακίνηση ναρκωτικών κρίθηκε και ένας 49χρονος από τη Θουρία, ενώ ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ταξί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και καταβολής εγγύησης 15.000 ευρώ.
 
Έρευνες και για φυτείες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, η προμήθεια των ποσοτήτων ναρκωτικών γινόταν από την Αθήνα και μεταφέρονταν από τους ίδιους στην Καλαμάτα, ενώ είναι αξιοπρόσεκτο ότι αρκετές συμφωνίες για αγορά ναρκωτικών γίνονταν με άτομα που είναι κρατούμενοι σε φυλακές και οι συνεννοήσεις με κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι, εκτός από την τελευταία μεταφορά των 107 γραμμαρίων κοκαΐνης, οπότε έγινε η επιχείρηση της Αστυνομίας στα διόδια της Βελιγοστής και ξεκίνησε η εξάρθρωση της ομάδας, το συγκεκριμένο ταξί έχει συμμετάσχει και σε άλλες.
Ο δε 49χρονος από τη Θουρία έχει διαπιστωθεί να διακινεί ποσότητες ναρκωτικών και φαρμακευτικών δισκίων σχεδόν σε καθημερινή βάση και πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει χρήστες ναρκωτικών που είχαν αγοράσει από το συγκεκριμένο.
Τέλος, οι Αρχές διερευνούν και τα στοιχεία για δύο ορφανές φυτείες χασίς που είχαν εντοπιστεί το καλοκαίρι του 2016 στον Ταΰγετο.

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις