Μέχρι 1 ευρώ το κιλό η τιμή της αραχίδας στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 12/11/2017 09:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2017 09:02
Οι βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου δημιούργησαν προβλήματα στην συγκομιδή της αραχίδας στη Μεσσηνία, σύμφωνα με ρεπορτάζ στον «Αγροτύπο». Πάντως, τα πράγματα φέτος ήταν καλύτερα, αφού πέρυσι στις αρχές Σεπτεμβρίου πολλές καλλιέργειες της περιοχής είχαν καταστραφεί από τις πλημμύρες. Χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε η καλλιέργεια στις υπόλοιπες περιοχές. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η συγκομιδή, με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
«Φέτος είχαμε μείωση των στρεμμάτων καλλιέργειας. Είχαμε όμως προβλήματα και με τους σπόρους και είχαμε μειωμένες αποδόσεις. Πάντως μετά την περσινή “καταστροφική” χρονιά είχαμε μείωση των εκτάσεων καλλιέργειας στη Μεσσηνία. Οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν περίπου στο 1 ευρώ το κιλό», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο γραμματέας του Α.Σ. Μεσσήνης και παραγωγός, Παναγιώτης Δουρουμής.
Και προσθέτει: «Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι ότι δεν μπορεί σήμερα να εισαχθεί απευθείας σπόρος από τις ΗΠΑ που θα έχει υψηλές αποδόσεις. Αυτό τους αναγκάζει να φυτεύουν δικό τους σπόρο που δεν έχει καλές αποδόσεις. Τα τελευταία χρόνια δεν πάει καλά η καλλιέργεια. Όσον αφορά στη συγκομιδή είχαμε κάποιες καθυστερήσεις στην συγκομιδή λόγω των βροχοπτώσεων».
Η αραχίδα καλλιεργείται στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσσηνίας (στον Μπουρνιά και στην Μπούκα), στις Σέρρες, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα και στην Καβάλα. Η σπορά γίνεται τέλη Απριλίου, ενώ η συγκομιδή ξεκινά από τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτωβρίου. Αντίθετα, όμως, από ό,τι συμβαίνει στη Μεσσηνία, στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις