Μήνυμα νίκης μιας ενωμένης και δυνατής Περιφέρειας έστειλε από την Κυπαρισσία ο Π. Τατούλης

Πρώτη Δημοσίευση: 24/04/2019 18:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/04/2019 18:31
Επίσκεψη στην Κυπαρισσία πραγματοποίησε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να συνομιλήσει με τους συμπατριώτες του Τριφύλιους για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.
Συνοδευόμενος από συνεργάτες του, κοντοστάθηκε στα καταστήματα και είχε πολύωρες συζητήσεις τόσο για τα προβλήματα της περιοχής όσο και για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. «Η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη στιγμή της: αν θα κεφαλαιοποιήσει τα μεγάλα οφέλη όλης της τεχνογνωσίας που έχουμε συσσωρεύσει και του διεθνούς κύρους που απολαμβάνουμε ή αν θα κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα στον τοπικισμό, στη μιζέρια και την γκρίνια», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης βάζοντας εξαρχής το διακύβευμα των επόμενων εκλογών.
«Είμαστε παρόντες προκειμένου να εγγυηθούμε ότι το λιμάνι της Κυπαρισσίας, που αναβαθμίστηκε με δική μας πρωτοβουλία, θα γίνει η πύλη εισόδου για τη Δυτική Μεσσηνία»
Την ταχεία εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης στο λιμάνι της Κυπαρισσίας είχε την ευκαιρία να επιβλέψει ο περιφερειάρχης, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους με 2,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα, με τον Πέτρο Τατούλη να κάνει λόγο για τη συνέχιση των εργασιών και συγκεκριμένα την επέκταση του λιμενοβραχίονα στα 70 μέτρα, την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και την κατασκευή μαρίνας. «Το λιμάνι της Κυπαρισσίας θα αποτελέσει τον οδηγό της βιώσιμης ανάπτυξης μιας περιοχής με ιδιαίτερες δυνατότητες στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας και την αφετηρία για την κατάρτιση ενός ισχυρού πλάνου που θα ενισχύσει το επενδυτικό προφίλ και ενδιαφέρον για την περιοχή της Τριφυλίας. Η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύεται συνεπής και στο σχεδιασμό της για τη δημιουργία ενός δικτύου λιμενικών εγκαταστάσεων στην Πελοπόννησο και επικεντρώθηκε, επίσης, στην προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία εκεί μια σύγχρονης μαρίνας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένη μαρίνα σε ολόκληρη τη Δυτική Πελοπόννησο”, τόνισε ο κ. Τατούλης.
 
«Παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου»
«Η βελτίωση και η συντήρηση των οδικών αξόνων δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας, αλλά αγώνας αντοχής για δρομείς αποστάσεων», όπως ανάφερε ο περιφερειάρχης. «Παρά τα όσα προβλήματα, έχουν γίνει παρεμβάσεις στο σύνολο των οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής. Σκεφτείτε ότι το 2010 παραλάβαμε δρόμους πολύ άσχημα συντηρημένους, ενώ όλα τα σημαντικά έργα είτε ήταν βαλτωμένα είτε δεν είχαν ξεκινήσει», σημείωσε ακόμη, για να καταλήξει καυστικά: «Όλοι όσοι σήμερα ψέγουν, δεν μπορούν να κλείσουν τις λακκούβες ούτε στο κέντρο της πόλης τους».
«Από τα όρια του Νομού Ηλείας έως την Κυπαρισσία, στο κομμάτι Κυπαρισσία- Φιλιατρά – Πύλος και στον άλλο άξονα προς τους Γαργαλιάνους, στο δρόμο Κυπαρισσία- Μουριατάδα, στο τμήμα Κυπαρισσία- Περδικονέρι- Χριστιάνοι και στο δρόμο προς Πλάτη, έχουν πέσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε συντηρήσεις.
Σημαντικό είναι το έργο της αναδιαρρύθμισης ισογείου του κτηρίου των εξωτερικών ιατρείων - διοίκησης του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, του οποίου η μελέτη έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και χρηματοδοτήθηκε με 1,25 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συνεισφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην περάτωση του δικτύου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κυπαρισσίας» σημείωσε.
 
Πολιτικά μηνύματα για πολιτικό πολιτισμό και δυνατή Πελοπόννησο
Το μήνυμα ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις κομματικές επιβουλές και ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους για τον προσανατολισμό της τοπικής τους οικονομίας, κυριάρχησε στις πολιτικές συζητήσεις του Πέτρου Τατούλη με τους πολίτες.
«Εμείς στην Πελοπόννησο πετύχαμε να κυριαρχήσει ο πολιτικός πολιτισμός, βγήκαμε από τα κομματικά χαρακώματα και συνεργαστήκαμε για το καλό του τόπου μας. Αυτό το μοντέλο το ακολούθησε σύντομα η χώρα και σήμερα περισσότερο από ποτέ οι πολίτες απαιτούν από τους πολιτικούς να συναινέσουν στη βάση μιας ατζέντας για το αύριο της Ελλάδας. Σήμερα κάποιοι θέλουν, απαιτούν να γυρίσουμε στο παρελθόν. Στον τοπικισμό και στη μιζέρια, σε ένα διορισμένο από κάποιο κόμμα περιφερειάρχη. Αυτό δε θα συμβεί. Σήμερα η Πελοπόννησος θα κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από τη μεγάλη μας τεχνογνωσία και το διεθνές κύρος της Περιφέρειάς μας στο εξωτερικό», κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης , ευχαριστώντας τους συμπολίτες του που είναι πάντοτε δίπλα του και τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους.  Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις