Μήνυμα στους νέους του Δήμου Μεσσήνης, από τον Γιάννη Λάσκαρη

Πρώτη Δημοσίευση: 14/09/2018 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2018 14:40
Μήνυμα στους νέους του Δήμου Μεσσήνης απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιάννης Λάσκαρης, στο οποίο αναφέρει:
«Αγαπητοί συμπολίτες, με αίσθημα ευθύνης και προβληματισμένος για θέματα που αφορούν στους νέους του Δήμου Μεσσήνης θέλω να μοιραστώ επίσημα το όραμά μου για τους νέους, που εστιάζεται στη δημιουργία Κέντρου Νεότητας. Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία Κέντρου Νεότητας, που θα λειτουργεί με την αρωγή του Δήμου, διασφαλίζοντας όμως την ανεξαρτησία διαχείρισης από εσάς τους νέους που θα το απαρτίζουν και θα αναλαμβάνουν δράσεις μέσα από αυτό.
Με τη συμμετοχή των νέων του Δήμου Μεσσήνης και τη συνεργασία φορέων και συλλόγων, το Κέντρο Νεότητας θα αναλαμβάνει:
•Τη σύσταση και λειτουργία καλλιτεχνικών-εικαστικών προγραμμάτων
•Τη διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων
•Την οργάνωση εκδρομών εκτός και εντός του Δήμου για την τόνωση και την ανάπτυξη κινητικότητας στα χωριά
•Τη σχεδίαση περιβαλλοντικών δράσεων
•Την υλοποίηση δράσεων με στόχο την ανακούφιση ευπαθών ομάδων
•Την προώθηση των τοπικών προϊόντων
•Τη συμμετοχή σε έθιμα και δράσεις για τη διατήρηση αυτών
•Τη λειτουργία Παρατηρητηρίου επαγγελματικών προοπτικών όπου θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση σε θέματα εργασίας στο Δήμο Μεσσήνης.
Το Κέντρο Νεότητας θα πρέπει να αγκαλιάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τις αθλητικές δραστηριότητες, τις πρωτοβουλίες πολιτιστικών συλλόγων και καλλιτεχνικών σχημάτων και να συμβάλει στη δημιουργία φεστιβάλ στις γειτονιές της Μεσσήνης και τα χωριά, αλλά και να συνδράμει στη σύσταση δομών που εμπλουτίζουν τον τομέα της επικοινωνίας μέσα από τη διαχείριση διαδικτυακής τηλεόρασης και ραδιοφωνικού σταθμού, με επίκεντρο θέματα του Δήμου, ομάδων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλαμβάνει την έκδοση εντύπων κ.λπ.
Αναμένοντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, σας καλώ να τις καταθέσετε στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού που θα γίνει το φθινόπωρο, αλλά και στην πορεία μέχρι τότε.
Επίσης, θα αποτελεί μεγάλη τιμή η συνύπαρξη με εσάς τους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν και να δώσουν ώθηση στην περιοχή μας και είναι τιμή η συμμετοχή στη σύσταση του ψηφοδελτίου και σας προσκαλώ στη συνεργασία μας, καθώς πιστεύω πως κανένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός δεν μπορεί να ισχυρισθεί πως θα εξασφαλίσει το μέλλον του Δήμου αν δεν απαρτίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από εσάς».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις