Μίλτος Χρυσομάλλης: «Είναι η ώρα να κάνουμε τη Μεσσηνία έναν τόπο φωτεινό»

Πρώτη Δημοσίευση: 05/07/2019 14:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/07/2019 14:09
-«Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα ή αν θα μπούμε σε νέες περιπέτειες»
 
 
Δύο μόλις ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, μιλά στο «Θάρρος» για το διακύβευμα της «κάλπης», για τις προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, ενώ απαντά στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ξετυλίγει το όραμά του για τη Μεσσηνία του «αύριο».

 
-Έπειτα από 4 χρόνια περίπου, την προσεχή Κυριακή οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση. Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών, κε Χρυσομάλλη;
Το διακύβευμα της Κυριακής είναι ξεκάθαρο: Αποφασίζουμε αν θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα ή αν θα μπούμε σε νέες περιπέτειες, ανάλογες με αυτές που ζήσαμε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Στις 7 Ιουλίου αφήνουμε πίσω όσα μας δίχασαν, αφήνουμε πίσω την αβεβαιότητα και βάζουμε τις βάσεις για μια ισχυρή ανάπτυξη, με μείωση φόρων, εξορθολογισμό του κράτους, πολλές νέες καλοπληρωμένες δουλειές για όλους και ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Βάζουμε τις βάσεις για να νιώθουμε και πάλι ασφαλείς στα σπίτια μας, στις γειτονιές μας, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε το δρόμο για να γίνει η ζωή μας καλύτερη, με νέες δυνατότητες, με προκοπή για τον τόπο μας, με νέες ευκαιρίες για όλους.

IMG_3407.JPG

 
-Σε δημοσκοπικό επίπεδο αλλά και ύστερα από το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, η νίκη της Ν.Δ. και με μεγάλη, μάλιστα, διαφορά θεωρείται δεδομένη. Πιστεύετε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος έχει πειστεί για το πρόγραμμά της ή είναι ψήφος αποδοκιμασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ;
Δεδομένο δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα, δίνουμε τη μάχη γειτονιά γειτονιά, σπίτι σπίτι, μέχρι τις 7 Ιουλίου. Και θέλω να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας και να τους καλέσω όλους, τη γενιά μου, τους μεγαλύτερους, αλλά και τους νεότερους, να έρθουν την Κυριακή στις κάλπες, να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του τόπου μας και της πατρίδας. Ο κύκλος των αμέτρητων ψεμάτων, των ιδεοληψιών, της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, των φόρων, του πισωγυρίσματος στην οικονομία κλείνει. Όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι νέοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, εναποθέτουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους στη Νέα Δημοκρατία, όπως άλλωστε το είδαμε και στις ευρωεκλογές. Ο κόσμος εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία και δίνει τη θετική του ψήφο στο ρεαλιστικό μας σχέδιο και τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να χτίσει την Ελλάδα του αύριο.
 
-Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιγράφουν ως μια «κόλαση» τον ερχομό του Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια σειρά θεμάτων όπως εργασιακά, επιδόματα κ.ά. Έχει η Ν.Δ. «κρυφή ατζέντα» τελικά;
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για “κρυφή ατζέντα”, το κόμμα που έκανε τα αντίθετα απ’ αυτά που υποσχέθηκε, το κόμμα που είχε μονίμως “κρυφή ατζέντα” για όλα, όπως αποδείχθηκε, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, ακόμα και στα εθνικά θέματα. Και συνεχίζουν ακόμα και τώρα, μέχρι και την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά, στην ίδια γραμμή, με ψέματα και σκόπιμες διαστρεβλώσεις της αλήθειας. Να σας θυμίσω, δε, ότι το ίδιο “αφήγημα” είχαν και στις ευρωεκλογές και ο κόσμος τούς γύρισε την πλάτη. Θεωρώ ότι κανείς πλέον, ούτε ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί του κ. Τσίπρα, πιστεύουν την προπαγάνδα του κόμματός του. Προσωπικά, ως ελεύθερος επαγγελματίας και ανήκοντας σε μια γενιά που πέρασε τα “πάνδεινα” τα τελευταία χρόνια, καταλαβαίνω καλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας επενδύουν στα ψέματα, γιατί πολύ απλά δεν έχουν τίποτα θετικό να πουν. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή στα παραπάνω ζητήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι πολύ “σκληρός” στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα.

IMG_3402.JPG

 
-Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα πρώτα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Οι μειώσεις των φόρων και η ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες αποτελούν προσωπικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει θέσει, δε, και το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των παραπάνω, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της Ν.Δ., έτσι ώστε να “αναπνεύσουν” τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και να δημιουργηθούν νέες, καλές δουλειές για όλους. Παράλληλα, άμεσες προτεραιότητες είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να μην «ανοίξουν» οι φυλακές και βγουν έξω τρομοκράτες και εγκληματίες, καθώς και η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας, στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια. Άλλωστε, η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας και προϋπόθεση της ελευθερίας.
 
-Πολιτευτήκατε για πρώτη φορά το 2012, στο «απόγειο» της κρίσης. Πώς ήταν η εμπειρία σας μέχρι σήμερα στο χώρο και τι έχει αλλάξει 7 χρόνια μετά;
Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, όταν η κρίση σάρωνε τα πάντα και ήταν η εποχή που οι νέοι της γενιάς μου, απογοητευμένοι, γύριζαν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Τιμώντας τους χιλιάδες Μεσσήνιους που με εμπιστευτήκαν από την πρώτη στιγμή, είμαι όλα αυτά τα χρόνια σταθερά δίπλα τους, δίνοντας με ανιδιοτέλεια και αληθινό ενδιαφέρον όλους τους αγώνες για το μέλλον του τόπου και της πατρίδας.
Το 2015, στις εκλογές που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακόπτοντας την πορεία της χώρας για έξοδο από την κρίση, η παράταξή μας και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δικαιώθηκε πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Και προσωπικά τότε, όπως και όλα αυτά τα χρόνια, προτίμησα να πω «τις δύσκολες αλήθειες» από τα «εύκολα ψέματα». Δε δίστασα στιγμή να συγκρουστώ με αυτούς που έθεσαν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Βρέθηκα απέναντι σε εκείνους που «ξεπούλησαν» κομμάτια της ιστορίας της πατρίδας μας. Έδωσα όλες τις μάχες απέναντι στο λαϊκισμό, το ψέμα και το διχασμό. Μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μου ήμουν στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για τη μεσαία τάξη, για την προκοπή του τόπου, για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους ανθρώπους. Σήμερα γνωρίζουμε όλοι ότι «μαγικές λύσεις» δεν υπάρχουν, ότι οι «έμποροι ελπίδας» δεν έχουν τίποτα να δώσουν, ότι χρειάζεται αλήθεια, πολλή δουλειά, φρέσκες ιδέες και ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται με αρχές και αξίες που παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες. Προσωπικά, συνεχίζω να πολιτεύομαι με τις ίδιες αρχές και αξίες με τις οποίες μπήκα στην πολιτική το 2012. Αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί όλα αυτά τα χρόνια είπα μόνο αλήθειες στους συμπολίτες μου και έτσι μπορώ σήμερα να τους κοιτώ κατάματα και να ζητώ την ψήφο τους.
 


-Εφόσον οι Μεσσήνιοι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους την Κυριακή και σας εκλέξουν βουλευτή του νομού, ποιες πιστεύετε ότι είναι οι προτεραιότητες για τη Μεσσηνία την επόμενη ημέρα;
Πολλές και καλές νέες δουλειές, ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξη του τουρισμού, τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, αλλά και έργα υποδομών που τόσο ανάγκη έχει η Μεσσηνία. Έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν πίσω τις ζωές μας και τον τόπο μας, πρέπει να αρχίσουμε να αξιοποιούμε τον ανεκτίμητο πλούτο της μεσσηνιακής γης, πρέπει να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες που έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε οι Μεσσήνιοι, για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας, για να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να ονειρευτούν, να τολμήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Και επιτρέψτε να αναφερθώ σε συγκεκριμένα παραδείγματα: Στον τουρισμό, πρέπει άμεσα να τρέξει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», που χάρις και στην “Costa Navarino” αυξάνει ραγδαία, χρόνο με το χρόνο, τις διεθνείς πτήσεις, συνδέοντας την περιοχή μας με όλη την υφήλιο. Η αναβάθμισή του σημαίνει ακόμα περισσότερες αφίξεις, περισσότεροι επισκέπτες, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, περισσότερα έσοδα και σταθερές θέσεις εργασίας που θα τονώσουν συνολικά την αγορά και την τοπική μας οικονομία. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι ο πρωτογενής τομέας: Η μείωση των φόρων και των εισφορών των αγροτών και των παραγωγών, αλλά και η έγκαιρη απόδοση των αποζημιώσεων που δικαιούνται από φυσικές καταστροφές, θα αυξήσουν το αγροτικό εισόδημα, θα απελευθερώσουν κεφάλαια για νέες επενδύσεις στην παραγωγή, θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα έρθει ζεστό χρήμα από το εξωτερικό που θα μπει στην οικονομία μας. Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα, όπως τα έργα στο οδικό δίκτυο, η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, η εξάλειψη της ανεξέλεγκτης παραβατικότητας και η επαναφορά τους αισθήματος ασφάλειας, η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής μας. Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα, να αφήσουμε τη στασιμότητα στο παρελθόν. Την Κυριακή είναι η ώρα να γίνει το επόμενο βήμα: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση να γίνει η αρχή για την ισχυρή Ελλάδα της ανάπτυξης και των ευκαιριών για όλους. Είναι η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα των χαμένων μας ονείρων και να κάνουμε τη Μεσσηνία έναν τόπο φωτεινό! Να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε!
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις