Μαγειρέματα για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ- Η Κουμουνδούρου θέλει νέα γυναίκα

Πρώτη Δημοσίευση: 14/05/2017 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/05/2017 09:17
Όσοι έχουν παρακολουθήσει εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες σ' ένα κόμμα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμα και η σύνθεση απλών επιτροπών προϋποθέτει ζυμώσεις, αντιθέσεις και υπόγειες διεργασίες. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να συγκροτηθεί σε Σώμα μια νέα Νομαρχιακή Επιτροπή.
Τον κανόνα δεν θα μπορούσε να μην πληροί και η κατάσταση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμορφώθηκε μετά τη 2η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη και ενόψει των επερχόμενων εκλογικών διαδικασιών για τη σύνθεση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.
 Φιλοδοξίες, ισορροπίες, "στρατόπεδα" ηγεμονίας έχουν μπει σε ένα μπλέντερ, και, στο τέλος της εβδομάδας, θα μάθουμε το αποτέλεσμα. Πάντως, για την ιστορία να σημειώσουμε ότι για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση ο Νίκος Πατσαρίνος και ο Κώστας Ζαφειράκης με 27 ψήφους.
Από κει και πέρα, συνομιλώντας με έναν αριθμό μελών του κόμματος, καταβλήθηκε προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι η εκλογική κατάταξη για τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής αποτυπώνει την ανάγκη για αύξηση της συλλογικής λειτουργίας μεταξύ των μελών. Στη Συνδιάσκεψη έγινε αυτοκριτική, όχι με διάθεση να στηθεί κάποιος στον τοίχο, αλλά με στόχο να διορθωθούν λάθη και ανεπάρκειες.
Κατά τη γνώμη των περισσότερων στη θέση του Γραμματέα το ζητούμενο είναι ο καλός συντονισμός μιας συλλογικής προσπάθειας, άρα κριτήριο δεν θα πρέπει να είναι η δημοφιλία αλλά η αποτελεσματικότητα και το ενωτικό πνεύμα.
Σε κάθε περίπτωση ούτε το κόμμα, ούτε και η κοινωνία έχουν ανάγκη από στελέχη με μηχανισμούς για να κάθονται στις πρώτες σειρές. Γιατί υπάρχουν οι πρώτες σειρές, υπάρχουν όμως και τα ‘’παιδιά στην κερκίδα’’ που λέει κι ένα τραγούδι.
Οι πληροφορίες θέλουν το μήνυμα από την Κουμουνδούρου να ζητά ένα νέο πρόσωπο για την θέση του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής και δη γυναίκας. Το…σκονάκι έρχεται σαν συμπλήρωμα άποψης των τοπικών μελών του κόμματος, τα οποία ζητούν ότι αυτό που θα περάσει προς την κοινωνία με τις εκλογές, θα πρέπει να…ταράξει τα νερά. Οψόμεθα, λοιπόν μέχρι τα αποτελέσματα… 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις