Μαζί με την νέα σχολική χρονιά, ξεκινάνε και οι έλεγχοι σε κυλικεία και απαγόρευση καπνίσματος

Πρώτη Δημοσίευση: 12/09/2017 09:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2017 09:36
Άμεσα θα ξεκινήσουν μαζί με τη νέα σχολική χρονιά και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη σωστή και ασφαλή για την υγεία μαθητών, λειτουργία των σχολικών κυλικείων του νομού.
Ο έλεγχος, ιδιαίτερα από τους επόπτες της Διεύθυνσης Υγείας, θα επικεντρωθεί σε ζητήματα καθαριότητας, στα είδη που πωλούν τα κυλικεία και την ποιότητά τους, στο τρόπο συντήρησης και διατήρησης των προϊόντων που έχουν προς διάθεση.
Τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται, προβλέπονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υγείας και Παιδείας και δεν έχει τροποποιηθεί σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, θα γίνεται έλεγχος και ως προς τις τιμές που πωλούνται τα προϊόντα, καθώς και αυτές καθορίζονται από τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση.
Παράλληλα, οι έλεγχοι από την Διεύθυνση Υγείας, θα αφορούν και την καθολική απαγόρευση καπνίσματος στους χώρους των σχολείων.
Από τη Διεύθυνση Υγείας επισημαίνεται ότι το κάπνισμα στο σχολείο απαγορεύεται απ’ όλους και σε όλους τους χώρους και σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εξωτερικοί χώροι, όπως τα προαύλια.
Τέλος, θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί οι ταμπέλες για απαγόρευση του καπνίσματος και να γίνει η σχετική ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών.
Β.Β.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις