"Μακαρονάδα ισότητας" χθες στην πλατεία της Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/10/2019 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/10/2019 10:52
"Μακαρονάδα ισότητας" μαγείρεψε, χθες το πρωί, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για λογαριασμό του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, που με αυτό τον τρόπο θέλησε να γιορτάσει με τον κόσμο τα έξι χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του και κυρίως να αναδείξει την παρουσία του και το ρόλο που μπορεί να έχει ώστε οι γυναίκες να μην επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητεί τα δικαιώματά τους.
Για την εκδήλωση μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου, τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογράμμισε ότι ο Δήμος στηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου, αναγνωρίζει τη μεγάλη του προσφορά και σε αυτό το πλαίσιο θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα η πλήρωση θέσης νομικού για το Κέντρο, η ο οποία είναι απαραίτητη.
Η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Δήμητρα Μιχαλοπούλου, ανέφερε ότι η ιδέα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με το μαγείρεμα της "μακαρονάδας της ισότητας" αποσκοπεί στο σπάσιμο των έμφυλων στερεοτύπων και έτσι "οι άντρες μαγειρεύουν για τις γυναίκες. Η κουζίνα δεν είναι γένους θηλυκού, δεν έχει γένος".
Το στέλεχος του Κέντρου Συμβουλευτικής ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο Καλαμάτα για την υποστήριξή του, το Δήμο, καθώς και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που θα μαγειρέψει τη μακαρονάδα.
Με την ευκαιρία η κ. Μιχαλοπούλου ανέφερε ακόμη ότι "η βία κατά των γυναικών έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που νομίζει ο περισσότερος κόσμος σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο.
Οι γυναίκες αποσιωπούν το πρόβλημα και χρειάζεται να μας προβληματίσει τι θα γίνει αν σπάσουν τη σιωπή τους. Το σύστημα θα τις υποστηρίξει ή θα τις θυματοποιήσει δευτερογενώς μέσα από την αμφισβήτηση, την απαξίωση και την έλλειψη υποστήριξης;".
Η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου, Βασιλική - Σοφία Κατσίποδα από την πλευρά της αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, που εκτείνονται και στα ψυχοκοινωνικά ζητήματα και σε εργασιακά θέματα και σε νομικά και φυσικά στη συμβουλευτική.
Σημείωσε επίσης ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Καλαμάτας είναι μέλος του αντίστοιχου δικτύου της χώρας, μέχρι να πληρωθεί η θέση του νομικού υποστηρίζεται νομικά από το δίκτυο, όπως επίσης από το δίκτυο εάν χρειαστεί εξασφαλίζεται φιλοξενία σε ξενώνες.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις