Μαρία Σπυράκη: «Φέρτε στην κάλπη της Ν.Δ. ακόμα έναν άνθρωπο»

Πρώτη Δημοσίευση: 23/05/2019 12:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2019 12:49
 
«Το βράδυ της 26ης Μαΐου αυτή η κυβέρνηση δε θα έχει πολιτική νομιμοποίηση»
 
 
Η ευρωβουλευτής της χρονιάς στην κατηγορία βιομηχανία, έρευνα και καινοτομία και εκ νέου υποψήφια με τη Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, σε μια επίσκεψη-αστραπή για να συναντήσει γυναίκες της πόλης και φορείς στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Η κα Σπυράκη συναντήθηκε με γυναίκες της Καλαμάτας και, κυρίως, με υποψήφιες, συνάντηση την οποία οργάνωσε η πολιτευτής Μεσσηνίας Πιπίνα Κουμάντου, ενώ ζήτησε να φέρει η καθεμιά τους στην κάλπη «ακόμα έναν άνθρωπο από τον περίγυρό τους που δεν είχε ψηφίσει Ν.Δ. στις εκλογές του Σεπτεμβρίου το 2015».
Χαρακτήρισε την Καλαμάτα σπάνια πόλη στην Ελλάδα με όλα τα προσόντα που διαθέτει και αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει ενταχθεί στο δίκτυο smart cities.
 
Νέα οικονομία
Αρχικά, η κα Σπυράκη αναφέρθηκε σε δύο νέους τομείς της νέας οικονομίας, την κυκλική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι οποίοι, όπως εξήγησε, μπορούν να ανεβάσουν την ποιότητα της ζωής, να προσφέρουν πολλές και καλές δουλειές και, κυρίως, να εφαρμοσθούν πολύ γρήγορα σε μικροκλίμακα, δηλαδή στις πόλεις.
«Επειδή περάσαμε πολύ δύσκολα αυτά τα χρόνια. Επειδή συμφωνούμε όλοι πως πρόκειται για μια χαμένη δεκαετία, χαμένη δική μας, για πολλά παιδιά με υψηλά προσόντα που έφυγαν στο εξωτερικό, χαμένη όμως και για την υπεραξία της πατρίδας που μας άφησαν οι γονείς μας. Αυτή την υπεραξία δεν τη συντηρήσαμε, την ξοδέψαμε μέσα από αλλεπάλληλες λανθασμένες επιλογές και κρίσεις.
Αν εργασθούμε για πρώτη φορά μαζί, η ευρωπαϊκή εκπροσώπηση, η περιφερειακή και η δημοτική εκπροσώπηση, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Καταλαβαίνω ότι έχουν γίνει και πολλά λάθη. Όμως, επειδή δεν είναι η ώρα ούτε να κουβεντιάσουμε για τις επιλογές ούτε για το τι θα γίνει, θέλω να σας απευθύνω ένα προσκλητήριο. Να αξιολογήσετε αυτούς τους οποίους ψηφίζετε. Αυτοί που θα καθίσουν μετά γύρω από ένα τραπέζι και θα έχουν ένα αποτέλεσμα και μια προστιθέμενη αξία για την Καλαμάτα.
Η Καλαμάτα είναι ένας μοναδικός τόπος. Σπάνια τόποι στην Ελλάδα συνδυάζουν τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή, την προσβασιμότητα με αεροπλάνο, τη φήμη που προσέφερε η Costa Navarino», τόνισε η κα Σπυράκη.
Ακολούθως αναρωτήθηκε γιατί η Καλαμάτα δεν είναι στις smart cities και πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ ωραίο ευρωπαϊκό δίκτυο που χρηματοδοτείται και δίνει ιδέες για έξυπνες τάσεις και για πολλά ζητήματα. Δημιουργεί ένα άλλο περιβάλλον».
 
«Φέρτε τους στην κάλπη»
Ακολούθως, η κα Σπυράκη απευθυνόμενη στις γυναίκες με τις οποίες συναντήθηκε είπε: «Είμαστε σε μια μοναδική ευκαιρία να πάρουμε απόφαση να αλλάξουμε τη σελίδα. Κι αλλάζει μόνο με καινούργιες ιδέες, με καινούργιους ανθρώπους, με συνένωση δυνάμεων. Η Μεσσηνία είναι ένας παραδοσιακός νομός που η παράταξή μας κυριαρχούσε πολλά χρόνια. Όμως, αυτό δε σημαίνει πως δε θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ψηλά η συναίνεση μπροστά στις νέες ιδέες και στα νέα πράγματα για πολιτική αλλαγή. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ζητήσω να φέρετε στην κάλπη ακόμα έναν άνθρωπο από τον περίγυρό σας που δεν είχε ψηφίσει Ν.Δ. στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Και λέω για το 2015, γιατί σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 είχαμε 200.000 λιγότερους ψηφοφόρους. Είτε γιατί έμειναν σπίτι είτε γιατί ψήφισαν κάτι άλλο και ξαναέδωσαν την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει για 4 χρόνια. Θέλω, λοιπόν, να βρείτε έναν από αυτούς ο καθένας. Είναι οι άνθρωποι που αμφέβαλλαν και δεν πήγαν στην κάλπη. Προσκαλέστε τους και πείτε τους ότι υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία, πείτε τους ότι δε θα γίνει κανένα θαύμα, αλλά είμαστε άνθρωποι που ξέρουμε τη δουλειά».
Σε ό,τι αφορά το μήνυμά της προς τους Μεσσήνιους για τις εκλογές της Κυριακής, τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος»: «Οι ευρωεκλογές είναι κάλπη. Στις 26 Μαΐου όσοι πολίτες θέλουν να αλλάξει η χώρα σελίδα, πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη που έχουν, να επιλέξουν 4 ευρωβουλευτές βάζοντας 4 σταυρούς. Είναι η σημαντικότερη κάλπη στη δεκαετία. Αυτή που θα καθορίσει την πολιτική αλλαγή. Όποιος θέλει πολιτική αλλαγή, πρέπει να το δείξει στην κάλπη. Οι ευρωεκλογές έχουν πολύ μεγάλη σημασία, διότι διεξάγονται μόλις 4 μήνες πριν από το συνταγματικό όριο που είχε αυτή η κυβέρνηση στις 20 Οκτωβρίου. Το βράδυ της 26ης Μαΐου αυτή η κυβέρνηση δε θα έχει πολιτική νομιμοποίηση. Δε θα μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, τοποθετώντας επίτροπο και γι’ αυτό θα οδηγηθεί άμεσα στην εθνική κάλπη. Η σπουδαία κάλπη είναι αυτή που έχουμε μπροστά μας σε λίγα μόλις 24ωρα».
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις