Μαρίνα Καλαμάτας: Ο Όμιλος «Κυριακούλης» άνοιξε τα χαρτιά του

Πρώτη Δημοσίευση: 12/01/2013 00:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2013 10:54

 

Καμία αναφορά στην ανακοίνωση για τη μαρίνα Καλαμάτας

 

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

Μετά από σιωπή αρκετών εβδομάδων, η εταιρεία «Κυριακούλης», ενοικιάστρια της μαρίνας στην Καλαμάτα, έδωσε προχθές στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με τη συνεργασία της με τον τουρκικό κολοσσό «Dogus», χωρίς σ’ αυτή να υπάρχει αναφορά- τουλάχιστον προς το παρόν- για την τύχη της εδώ μαρίνας.
Ειδικότερα, την πώληση ποσοστού μετοχών της θυγατρικής εταιρείας «Κ&G Διαχείριση Μαρίνων Μεσογείου» στην ολλανδική εταιρεία «DMarine Investments Holdings», θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι».
Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας του Ομίλου Κυριακούλη «Κ&G Διαχείριση Μαρίνων Μεσογείου» με εισφορά σε είδος ποσού 7.832.600 ευρώ και συγκεκριμένα με την εισφορά των μετοχών που κατείχε η εταιρεία «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι» σε διάφορες εταιρείες εκμετάλλευσης μαρινών και συγκεκριμένα στις: α. Μαρίνα Γουβιών Α.Ε., όπου κατείχε ποσοστό 50,58%, ήτοι 945.400 μετοχές, β. Μαρίνα Λευκάδας Α.Ε., όπου κατείχε ποσοστό 26,64%, ήτοι 1.079.000 μετοχές και γ. Μαρίνα Ζέας Α.Ε., όπου κατείχε ποσοστό 22,92%, ήτοι 1.084.648 μετοχές.
Κατόπιν τούτων η «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι» απέκτησε στην «Κ&G Διαχείριση Μαρίνων Μεσογείου» ποσοστό 98,85%. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου και κατόπιν διαπραγματεύσεων, μετεβίβασε στις 31.12.2012 προς την ολλανδική εταιρεία «DMarine Investments Holding» 4.091.526 ονομαστικές μετοχές της θυγατρικής της εταιρείας «Κ&G Διαχείριση Μαρίνων Μεσογείου», αντί τιμήματος 6.068.500 ευρώ.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το πρώτο στάδιο των σχετικών συμφωνιών ολοκληρώθηκε στις 8.1.2013 και ήδη ευρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των συμφωνιών αυτών. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές, η εταιρεία θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις.
Τέλος, αναφέρεται ότι η εταιρεία «DMarine Investments Holding» ανήκει στον Όμιλο διεθνών δραστηριοτήτων Dogus, ο οποίος δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της διαχείρισης τουριστικών λιμένων και η εν εξελίξει συνεργασία με τον Όμιλο Κυριακούλη στον τομέα αυτό αναμένεται μελλοντικά να έχει θετικά αποτελέσματα.
Η θετική επίδραση (μετά φόρων) των προαναφερόμενων κινήσεων στα ατομικά και ενοποιημένα αποτελέσματα χρήσης 2012 εκτιμάται σε 1,7 εκατ. ευρώ.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις