Μεγάλο το ποσοστό της φοροδιαφυγής σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Πρώτη Δημοσίευση: 29/06/2013 19:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/06/2013 19:32

Σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ τις προηγούμενες ημέρες
 
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 
Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας από κλιμάκια του ΣΔΟΕ και διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε 381 επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, στο διάστημα από 21 έως 24 Ιουνίου οι ελεγκτές της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν 841 ελέγχους σε επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς, όπως Σαντορίνη, Πάρο - Αντίπαρο, Μύκονο, Κρήτη, Θάσο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Σκύρο, Χαλκιδική, Πλαταμώνα, Ρόδο, Λουτράκι, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Πάργα, Πάτρα, Σκόπελο, Σκιάθο και Πήλιο.
Σχεδόν ένας στους δύο επιχειρηματίες βρέθηκε να μην κόβει αποδείξεις, να μην αποδίδει τον ΦΠΑ στο Δημόσιο ή να έχει υποπέσει σε άλλες φορολογικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα, το ποσοστό παραβατικότητας ανήλθε στο 45,3%. Από τις 841 ελεγχθείσες επιχειρήσεις, οι 381 βρέθηκαν με παραβάσεις. Καταλογίστηκαν 822 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων, μη υποβολή απόδοσης ΦΠΑ, μη καταχώριση στα βιβλία κίνησης των ξενοδοχείων, αδήλωτοι εργαζόμενοι κ.λπ.
Το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας, 83%, διαπιστώθηκε στο Πήλιο, όπου 8 στους 10 επιχειρηματίες εντοπίστηκαν με φορολογικές και άλλες παραβάσεις.
Στην Κέρκυρα το ποσοστό παραβατικότητας έφθασε το 77,7%, στην Πάρο - Αντίπαρο 61,9%, στη Σαντορίνη 60%, στην Εύβοια 60%, στην Πελοπόννησο 46%, στη Μύκονο 42%, στις Σποράδες 42%, στη Ρόδο 36%, στη Μυτιλήνη 34%, στη Χαλκιδική 32%, στην Πάργα 30% και στην Κρήτη 27%.
Το ΣΔΟΕ έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για τη θερινή περίοδο, από 1η Ιουλίου  έως 15 Σεπτεμβρίου 2013, για τον έλεγχο κάθε μορφής επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα. Σκοπός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η προστασία των καταναλωτών από ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά, η αδήλωτη εργασία, και στον τομέα αυτό θα συνεργαστεί με τις συναρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Επίσης, θα προστατευθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός και θα ελεγχθούν οι κρυφές ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών σε ακριβούς προορισμούς με το πρόσχημα της φιλοξενίας. Ακόμη, θα πραγματοποιούνται συνεχείς δειγματοληψίες στα προσφερόμενα αλκοολούχα ποτά.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις