ΜΕΘ: Πρεμιέρα αύριο με το έργο «Λεόντιος και Λένα» στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής από τη Μικρή Σκηνή

Πρώτη Δημοσίευση: 06/12/2018 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2018 10:57
Ως ένα «διαμαντάκι» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, Γιώργος Παντελόπουλος, το έργο του Γκέοργκ Μπύχνερ (George Buchner) «Λεόντιος και Λένα», το οποίο επιλέχθηκε να ανοίξει τη σεζόν 2018-2019, κάνοντας πρεμιέρα αύριο στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής από τη Μικρή Σκηνή του ΜΕΘ, σε σκηνοθεσία του Βενετσάνου Μπαλόπουλου.
Ο κ. Παντελόπουλος εξηγεί ότι στόχος είναι στο ρεπερτόριο της Μικρής Σκηνής να «ανεβαίνουν» παραστάσεις με έργα σχετικά άγνωστα, «δύσκολα», με μικρότερο σχετικά κοινό, όπως ήταν «Ο Επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ και ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Όσο για το «Λεόντιος και Λένα», ο κ. Παντελόπουλος αφήνει στο θεατή να «επιλέξει τι θα αποκομίσει από την παράσταση που προβάλλει πολλά μηνύματα με πολύ έξυπνο και όχι “βαρύγδουπο” τρόπο» από πλευράς στάσης ζωής, ακόμα και πολιτικά.
«Οφείλουμε να αγγίζουμε και κάτι πέρα από τον κύκλο, να δούμε το θέατρο με διαφορετικό μάτι, αυτό είναι η Μικρή Σκηνή» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΜΕΘ.
Από την πλευρά της, η Ελένη Ραμπόγλου, την οποία θα δούμε κατά τη διάρκεια της παράστασης να αλλάζει 8-9 ρόλους, μας «αποκαλύπτει» ότι ο νεαρός πρίγκιπας Λεόντιος αποφασίζει να το σκάσει με το φίλο του Βαλέριο, προκειμένου να αποφύγει το γάμο που προετοιμάζει ο πατέρας του με τη Λένα. Έλα, όμως, που και εκείνη, έχοντας στο πλευρό της την γκουβερνάντα της, το σκάει, γιατί δε θέλει τον ίδιο γάμο που οι γονείς επέλεξαν ερήμην της…
Η μεγαλύτερη δυσκολία για την Ελένη Ρομπόγλου ήταν να προσεγγίσει από την αρχή μέχρι το τέλος της παράστασης διαδοχικά όλους τους ρόλους της και να τους «δει» και από την πλευρά του θεατή, ώστε να τους «ελέγξει» και να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τελικά, με «οδηγό» και την πολύ ωραία σκηνοθεσία του Βενετσάνου Μπαλόπουλου το αποτέλεσμα δικαιώνει την πολλή δουλειά και κατάθεση ψυχής που έχουν κάνει όλοι και η Μικρή Σκηνή του ΜΕΘ μας προσκαλεί στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 7-9/12 και 14-16 Δεκεμβρίου (τις Κυριακές έναρξη 7.30 μ.μ. και τις άλλες μέρες 9.30 μ.μ.-κρατήσεις στο τηλ. 6945-237722), για να ζήσουμε τη μαγεία του θεάτρου, να ψυχαγωγηθούμε και να αναρωτηθούμε για τα παιχνίδια της μοίρας και τις επιλογές της ζωής και πολλά άλλα…
 
«Λεόντιος και Λένα»
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθέτης: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μύλη Παπαβασιλείου
Ηχητικά-Φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος
Βεστιάριο: Μαρία Λυκούση
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής
Τηλεοπτικές λήψεις: Θανάσης Πουλόπουλος
Μακιγιάζ: Ιωάννα Μανέα, Έλενα Παναγοπούλου
Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά
Ομάδα διαδικτύου ΜΕΘ: Βανέσσα Αδαμοπούλου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Βορίλα, Ελένη Γιαννακοπούλου, Χρυσούλα Σιψά.
 
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (αλφαβητικά)
Καίτη Αντώναρου (Λένα), Λεωνίδας Βέλλης (Λεόντιος), Δημήτρης Καρακούσης (Βαλέριο), Μαρία Λαζάρου (Παιδαγωγός, Τελετάρχης, Πρόεδρος του Συμβουλίου, Πάστωρ, Δικαστής, Δάσκαλος, Υπηρέτης, Σύμβουλος, Χωρικός), Μαρία Λυκούση (Ροζέτα), Βίνα Μάλαμα (Γκουβερνάντα), Νατάσσα Παπαδάκη (Πέτερ),
Ελένη Ρομπόγλου (Παιδαγωγός, Τελετάρχης, Πρόεδρος του Συμβουλίου, Πάστωρ, Δικαστής, Δάσκαλος, Υπηρέτης, Σύμβουλος, Χωρικός).


Συνέχεια με «Οδυσσεβάχ» και «Πυγμαλίων-Ωραία μου κυρία»…

Στις αρχές Φεβρουαρίου τη «σκυτάλη» θα πάρει η Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ για να παρουσιάσει τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Η δε Κεντρική Σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα ανεβάσει την άνοιξη το έργο «Πυγμαλίων-Ωραία μου Κυρία» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, ενώ έχουν εξασφαλιστεί και τα δικαιώματα για τη «Μελωδία της Ευτυχίας» για το επόμενο φθινόπωρο.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τον τελευταίο καιρό η «οικογένεια» του ΜΕΘ έχει διευρυνθεί με 25 καινούργια μέλη. «Έχει γίνει ένα άνοιγμα στα νέα, κυρίως, παιδιά που θέλουν να δώσουν και να πάρουν πράγματα μέσα από το θέατρο. Δεν έχει σημασία αν είναι νεοφερμένα στο Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο. Οι ευκαιρίες είναι ίδιες, αν αγαπούν αυτό που κάνουν, έχουν συνέπεια, θέλουν να προσφέρουν πρώτα στον εαυτό τους και μετά στο κοινό» σχολιάζει με νόημα ο πρόεδρος του ΜΕΘ, κ. Παντελόπουλος.
 
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις