Μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 15/03/2019 14:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2019 14:49
Τη μείωση των οργανικών θέσεων του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την ανακατανομή θέσεων στην οποία προχώρησε το τελευταίο διάστημα. Από τις 14 οργανικές θέσεις γραμματέων που είχε το Ειρηνοδικείο, αυτές μειώθηκαν σε 11. Έτσι, το ήδη τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας πλέον γιγαντώνεται, με το φόρτο εργασίας και τις αρμοδιότητες να αυξάνονται συνεχώς.
Βέβαια, ποτέ δεν καλύφθηκαν όλες αυτές οι οργανικές θέσεις και αυτή τη στιγμή στο Ειρηνοδικείο υπηρετούν έξι γραμματείς και τρεις επιμελητές.
 
Λίγο προσωπικό
Πριν από τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων στη Μεσσήνη υπηρετούσαν τέσσερις γραμματείς και δύο επιμελητές και στο Μελιγαλά δύο γραμματείς και ένας επιμελητής. Το 2011 αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις κατά μία, λόγω της αύξησης των ειρηνοδικών. Όλα συγχωνεύθηκαν στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, μαζί με το προσωπικό.
Από τους έξι γραμματείς που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Ειρηνοδικείο η μία βρίσκεται σε άδεια λοχείας και δύο εξ αυτών είναι με ΙΔΑΧ.
Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού έχει οξυνθεί στο Ειρηνοδικείο, ιδιαίτερα μετά και τη «βίαιη» αποχώρηση δύο ατόμων που είχαν καταλάβει τις θέσεις με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Και οι δύο με Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, με τον έναν να κατέχει διδακτορικό  και την κοπέλα μεταπτυχιακό.
Διορίσθηκαν με τους προσωρινούς πίνακες στις αρχές Ιουνίου, όμως στις 11 Οκτωβρίου βγήκαν οι οριστικοί πίνακες, οι οποίοι «πέταξαν» τον μεν πρώτο από τη 76η θέση στην 15.000ή θέση και τη δεύτερη από την 125η θέση στην 11.000η!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.
Από την άλλη, ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί υπέρμετρα από τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων, αλλά και τελευταία από τα δεδομένα που προβλέπει η καινούργια πολιτική δικονομία. Για παράδειγμα, οι ένορκες βεβαιώσεις μέσα σε ένα χρόνο έχουν 400πλασιασθεί. Το 2016 συντάχθηκαν και διεκπεραιώθηκαν από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας 509 και το 2017 εκτοξεύθηκαν στις 2.018!
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις