Μειώνονται οι καρναβαλιστές αυξάνονται οι επισκέπτες

Πρώτη Δημοσίευση: 21/02/2018 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/02/2018 18:27
Δυσανάλογη είναι η πορεία του Καλαματιανού Καρναβαλιού , χρόνο με το χρόνο, μεταξύ των καρναβαλιστών που συμμετέχουν στα πληρώματα της παρέλασης και όσων το παρακολουθούν ως επισκέπτες. Το οξύμωρο του πράγματος είναι ότι όσο μειώνονται καρναβαλιστές και γκρουπ τόσο αυξάνονται οι θεατές. Την Κυριακή το μεσημέρι η κατάσταση ήταν κυριολεκτικά πρωτόγνωρη και επικρατούσε το αδιαχώρητο από χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Καλαμάτας. Αυτή τη φορά δε, ο κόσμος δεν «έσπασε» μετά το τέλος της παρέλασης αλλά έμεινε έως αργά το βράδυ χάρις στην πολύ σωστή επιλογή της Καρναβαλική Επιτροπής να φέρει τους «Locomondo» για το κλείσιμο αυτής της γιορτής, οι οποίοι  έστησαν τρελό πάρτι. Σωστή δεν ήταν μόνο η επιλογή των «Locomondo» αλλά όλου του προγράμματος από την έναρξη ως το τέλος φετινού καρναβαλιού… και των παρουσιαστών, ασχέτως αν ήταν  «ντεφορμέ» * φέτος, ο Χρήστος Φερεντίνος.

27983379_1749378648446849_8064643496820347662_o.jpg

 Είναι απολύτως λογικό ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας να αισθάνεται περιχαρής βλέποντας την εικόνα της κεντρικής πλατείας το απόγευμα της Κυριακής. Το θέμα είναι, όπως γράφαμε και πέρυσι, αν θα καταφέρει να γίνει «θεσμός» το Καρναβάλι, ή θα περιμένουμε την Κυριακή της παρέλασης να δώσει «ώθηση» στη νέα χρονιά με τον κίνδυνο όμως να φθάσουμε κάποια στιγμή να μην έχουμε καθόλου καρναβαλιστές.
 Κακά τα ψέματα, τις προηγούμενες ημέρες η πόλη δεν κατάλαβε ότι έχει καρναβάλι, αν εξαιρέσουμε τον όμορφο στολισμό. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν θύμιζαν σε τίποτα «καρναβάλι» κάτι που κάποιος μπορεί να αντιληφθεί αν έχει βρεθεί ανάλογες μέρες σε Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο κοκ. Αν η πόλη δεν «αγκαλιάσει» το Καρναβάλι αυτό αργά ή γρήγορα θα σβήσει, ή θα παραμείνει ως ένα μεγάλο διήμερο πάρτι (και το Σάββατο το βράδυ η πόλη είχε πολύ κόσμο).  Το τι πρέπει να γίνει το γνωρίζουν καλύτερα αυτοί που ασχολούνται. Οι χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν την πλατεία στην μεγάλη παρέλαση αλλά και την πόλη όλο το τριήμερο, είναι σίγουρα ένας καλός λόγος για να δουν όλοι οι φορείς το θέμα αρκετά πιο σοβαρά και έξω από «κλειστές» παρέες.
 
Κ. Γαζ.
 
Υγ: * «Ντεφορμέ» ήταν φέτος ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος εν αντιθέσει με πέρυσι που είχε ανεβάσει τον «πήχη». Σίγουρα είχε κάθε δίκιο να νευριάσει με αυτόν που του πέταξε μπύρα, ωστόσο νωρίτερα «ξέφυγε» , έχασε το χιούμορ του και χαρακτήρισε αχαρακτήριστα ένα ολόκληρο γκρουπ και με μικρά παιδιά επειδή του πέταξαν… αλεύρι. Ε, δεν ήταν και τόσο επαγγελματική η αντίδραση του και ευτυχώς που ήταν κοντά ο Σωτήρης Γεωργούντζος και έσωσε την κατάσταση. Πάντως , έστω και με αυτόν τον παράδοξο τρόπο, το Καλαματιανό Καρναβάλι έτυχε της προσοχής των Αθηναϊκών ΜΜΕ
 
Υγ: Αυτό που, αν κάποιος ασκήσει κριτική ή γράψει κάτι στραβό όπως π.χ. το περιστατικό με το Φερεντίνο , τρέχει το «ιερατείο» να αντιδράσει και να τον επιπλήξει, να το κοιτάξετε πάντως…Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις