Μεσσηνία: Με πληρότητα και χαμόγελο χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Πρώτη Δημοσίευση: 12/09/2017 09:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2017 09:16
Τα πρωτάκια για ακόμα μια χρονιά έκλεψαν τις εντυπώσεις

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε χθες και στα σχολεία της Μεσσηνίας η νέα σχολική χρονιά, που σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πάνο Πετρόπουλο, υπάρχει πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στα σχολεία της Καλαμάτας το πρώτο κουδούνι χτύπησε λίγο μετά τις 8, με τους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών να κλέβουν τις εντυπώσεις, αφού αυτή η μετάβαση είναι σημαντική για τη ζωή τους.
Σε σχολεία της πόλης μεταξύ άλλων, βρέθηκαν η Βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφερή καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πάνος Πετρόπουλος.

Ελένη Αλειφέρη
Ημέρα χαράς χαρακτήρισε τη χθεσινή η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, η οποία παραβρέθηκε  στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και στο 1ο& 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, ενώ ευχήθηκε να είναι η χρονιά καλή για τους μαθητές τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
Διαβεβαίωσε ότι πάντα η Περιφέρεια θα συνδράμει και θα υποστηρίζει τις όποιες προσπάθειες γίνονται από τις σχολικές μονάδες, με στόχο να αναβαθμιστούν.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους μαθητές των ΕΠΑΛ τους οποίους συνεχάρη και ενεθάρρυνε γιατί όπως είπε: «Είναι παιδιά που αγωνίζονται  και αναπτύσσουν το καθένα τις ιδιαίτερες δεξιότητές του με στόχο να διεκδικήσουν, έχοντας την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση, μια θέση στην αγορά εργασίας και στην επιτυχία στη ζωή».
Μιλώντας τέλος για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μεταφορά των μαθητών, η κα Αλειφέρη δήλωσε ότι ήδη παρατάθηκαν οι προηγούμενες συμβάσεις και άμεσα θα εξετάσουν ποια νέα δρομολόγια μπορούν να εξυπηρετηθούν με τις συμβάσεις που θα παραταθούν. Μιλώντας με νούμερα είπε ότι το 80% των μαθητών θα μεταφερθούν με τις προηγούμενες συμβάσεις, ελπίζει δε και το υπόλοιπο 20% να εξυπηρετηθεί από τις παραπάνω.

Πάνος Πετρόπουλος
Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου δήλωσε ότι στην Περιφέρεια άνοιξαν όλα τα σχολεία, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε σαν στοίχημα που κερδήθηκε.
Σχετικά με τις κενές θέσεις σε δασκάλους και καθηγητές, ανέφερε ότι υπάρχει πληρότητα που αγγίζει το 100% και ότι από σήμερα τα σχολεία ξεκινούν το κανονικό τους πρόγραμμα.
Ακόμα εξέφρασε την ελπίδα ότι η φετινή κανονικότητα στις σχολικές μονάδες θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Τέλος, μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς, εξέφρασε τη σιγουριά ότι αυτοί δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, ώστε να υπάρχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Παναγιώτης Νίκας
Ανάμεσα στα σχολεία που παραβρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ήταν και το 6ο Ενιαίο Λύκειο που στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Αθηνών, ενός συγκροτήματος με γνωστά κτιριακά προβλήματα.
Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε στους μαθητές ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, με χρήματα του Δήμου, θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα.
Ακόμα, αναφερόμενος στη δική του γενιά είπε στους μαθητές, ότι δεν ξέρει αν θα πρέπει να δίνει συμβουλές, αφού και η γενιά του έχει ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη χώρα και το πληρώνουν και θα το πληρώνουν οι νέες γενιές.

Γιώτα Κοζομπόλη
Στο 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας βρέθηκε χθες η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη. Μιλώντας στους μαθητές, δήλωσε χαρούμενη που η νέα σχολική χρονιά αρχίζει καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, αφού όπως είπε, η πληρότητα σε προσωπικό αγγίζει το 100% ενώ τα βιβλία βρίσκονται ήδη πάνω στα θρανία.
Ακόμα δήλωσε ότι θα είναι περισσότερο χαρούμενη στο μέλλον, αν σταματήσουμε να μνημονεύουμε τα αυτονόητα, δηλαδή το να ξεκινούν τα σχολεία χωρίς προβλήματα.
Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή δύναμη στους μαθητές, τους γονείς, αλλά και τους καθηγητές.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΤΡΙΦΥΛΙΑ
Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα και αισιοδοξία 
Πρώτο κουδούνι χθες και στα σχολεία της Τριφυλίας με διάχυτη την αισιοδοξία για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Στα σχολεία υπήρχαν και δάσκαλοι και καθηγητές και βιβλία, τα δε χαμόγελα των μαθητριών και των μαθητών και τα λαμπερά τους πρόσωπα, έδιναν το δικό τους ξεχωριστό και έντονο χρώμα, διώχνοντας από το σχολικό περιβάλλον το γκρίζο της εποχής της κρίσης και τη μαυρίλα της κοινωνικής δυστυχίας, στέλνοντας μηνύματα δύναμης κι ελπίδας για το αύριο με τη νέα γένια να πρωταγωνιστεί.
 Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί, υποδέχονταν τα παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα, με μια ανοιχτή αγκαλιά κι αγάπη καθιστώντας το σχολείο, για ολόκληρη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, χώρο οικείο, πραγματικό δεύτερο σπίτι τους.
 Στις σχολικές μονάδες της περιοχής τελέστηκε, από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, ο αγιασμός, με το Μητροπολίτη Τ & Ο κ.κ. Χρυσόστομο, στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας, να μεταφέρει στις μαθήτριες και τους μαθητές τα συγχαρητήρια και τις ευχές του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, τονίζοντας στους μαθητές πως «όχι μόνο στα μαθήματα έχετε την πρωτιά έναντι των υπολοίπων Λυκείων, αλλά κυρίως και προπάντων διότι η αγωγή σας είναι εκείνη η οποία προβάλει  και δεν προσβάλει την τόπο μας, τον τιμά και δεν τον ατιμάζει…».
Τις ευχές του έδωσε και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, που επισκέφθηκε σχολικές μονάδες. Βεβαίως, η χθεσινή πρώτη μέρα στο σχολείο, ήταν ιδιαίτερη, μοναδική και συγκινητική για τα «πρωτάκια» των Δημοτικών Σχολείων, που με  λαμπερά πρόσωπα και μάτια φλογερά, είχαν μια αγωνία για το σχολείο και το σχολικό περιβάλλον, αλλά συνάμα είχαν τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό για το καινούργιο.
 Το ταξίδι της σχολικής χρονιάς ξεκίνησε και για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που λαχταρούν να βιώσουν την εμπειρία του ταξιδιού μα και των Πανελληνίων εξετάσεων, με συνταξιδιώτες τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.
Όλες και όλοι, πάντως, με δύναμη ψυχής και θέληση, ξεκίνησαν με ευχές για τα καλύτερα, μαζί μπροστά!

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ  
Τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, δίνοντας τις ευχές τους στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 
Καλή σχολική χρονιά, γεμάτη δημιουργία και κάθε επιτυχία ευχήθηκε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος με όσα μέσα διαθέτει συνεχίζει να υποστηρίζει και φέτος τις σχολικές υποδομές και στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές, έμπνευση, δύναμη, και κάθε επιτυχία στους εκπαιδευτικούς στόχους τους. Προσωπικά και από τη θέση μου ως Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος αλλά και γονιός, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι θα κάνω κάθε τι δυνατό και θα είμαι αρωγός στους στόχους της εκπαιδευτικής κοινότητας μας. Η μαθητιώσα νεολαία, τα νιάτα του τόπου μας είναι το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και γι αυτό θα είμαστε δίπλα τους».
Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις