Μεσσηνία: Ναρκωτικά, ρευματοκλοπές, ΚΟΚ και παράνομοι αλλοδαποί στην εβδομαδιαία αστυνομική επιχείρηση

Πρώτη Δημοσίευση: 16/06/2019 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/06/2019 09:20
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Μεσσηνία, στα πλαίσια γενικότερης που εφαρμόσθηκε και στους 5 νομούς της  περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη Μεσσηνία συνολικά συνελήφθησαν 27 άτομα, μαζί με τον 38χρονο που συνελήφθη την Πέμπτη να προσπαθεί να διαρρήξει σπίτι στην οδό Νέδοντος.
                                                                                                
Έλεγχοι
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 957 άτομα, εκ των οποίων 670 ήταν Έλληνες και 287 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 722 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 109 άτομα, από τα οποία 52 ήταν Έλληνες και 57 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 71 άτομα.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, βεβαιώθηκαν σε όλους τους νομούς συνολικά 264 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων και μία παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.
 
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Δύο Έλληνες για ναρκωτικά. Ειδικότερα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνελήφθη στην Καλαμάτα ένας 53χρονος. Σε έλεγχο που του έκαναν στο δρόμο, βρήκαν να έχει στην κατοχή του 0,6 γραμμάρια χασίς. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν μέσα σε ένα τενεκέ να καλλιεργεί ένα φυτό κάνναβης, ύψους 45 εκατ. Επίσης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν 19χρονο, διότι σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να έχει στην κατοχή του 1,4 γραμμ. χασίς.
  • Τρεις Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Μία Ελληνίδα και δύο αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα. Η γυναίκα και ο ένας άντρας είχαν αποφάσεις από Πταισματοδικείο και ο άλλος άντρας είχε τρεις αποφάσεις, μία του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας και δύο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για ΚΟΚ και ναρκωτικά.
  • Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  
  • Ένας Έλληνας, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Δεκατέσσερις αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις