Μεταδιδακτορική έρευνα στο Μόναχο χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. πραγματοποιεί ο Παναγιώτης Παπαντωνίου

Πρώτη Δημοσίευση: 17/08/2019 21:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/08/2019 21:22
Στο Μόναχο και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο TUM (Technical University of Munich) ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης πραγματοποιεί μεταδιδακτορική έρευνα ο Καλαματιανός διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος Παναγιώτης Παπαντωνίου, παράλληλα με τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές υποχρεώσεις του στην Ελλάδα.
Το ερευνητικό έργο που εκπονεί έχει τίτλο ”HumAV - Human Like Autonomous Vehicles» και αντικείμενο τη διερεύνηση, μέσα από προγράμματα προσομοίωσης της κυκλοφορίας, της συνύπαρξης στους δρόμους οχημάτων με και οχημάτων χωρίς οδηγό. Τα αποτελέσματα του έργου αναμένεται να έχουν επιρροή τόσο στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και σε ερευνητικό επίπεδο ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε δράσεις διάχυσης και δημοσιότητας για το ευρύ κοινό.
Το έργο HumAV χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Horizon 2020” στο πλαίσιο της Δράσης “Μαρία Κιουρί”. Η Δράση  “Μαρία Κιουρί” που φέρει το όνομα της βραβευμένης με δύο Νόμπελ Πολωνογαλλίδας επιστήμονος που έγινε διάσημη για το έργο της σχετικά με τη ραδιενέργεια, δίνει τη δυνατότητα σε νέους ερευνητές να συνεχίσουν την κατάρτισή τους σε ερευνητικό κέντρο ή βιομηχανική μονάδα άλλου κράτους μέλους από αυτό που κατοικούν. Στόχος των υποτροφιών "Μαρία Κιουρί" είναι η προώθηση της κινητικότητας των ερευνητών και η μεταφορά της γνώσης στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις