Μετρούν πάλι από την αρχή στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας για να μηδενιστεί η πιθανότητα λάθους

Πρώτη Δημοσίευση: 05/06/2019 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/06/2019 08:32
Μέχρι και κενά πρακτικά από ψήφους βρίσκει το Πρωτοδικείο 
Πάνω που οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Καλαμάτας νόμισαν ότι ξεμπέρδεψαν με τις εκλογές και θα πάρουν μιαν ανάσα μέχρι τις εθνικές, πάλι «φτου κι από την αρχή».
Από το απόγευμα της Δευτέρας άρχισαν ξανά την καταμέτρηση ψήφων, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό.
Τα τρέιλερ με τους σάκους και τα πρακτικά πάνε και έρχονται και παραμένει άγνωστο πότε τελικά θα ανακοινωθούν επίσημα οι σταυροί των υποψηφίων.
 
Χωρίς σταυρούς
Όπως αποδεικνύεται, σε αρκετές περιπτώσεις αυτή τη φορά, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν κάνει πολλά λάθη, ενώ σε κάποιες άλλες οι αμέλειές τους είναι τραγικές. Βέβαια, αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, αλλά ικανές να καθυστερήσουν δραματικά τη διαδικασία. Όπως η περίπτωση δικαστικού αντιπροσώπου σε εκλογικό τμήμα της Καλαμάτας, ο οποίος στο πρακτικό καταχώρησε τις ψήφους των  συνδυασμών που συμμετείχαν στον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όμως σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους, κόλλησε απλώς στο βιβλίο τα ονόματά τους από τα ψηφοδέλτια και δεν καταχώρησε ούτε ένα σταυρό. Έτσι, για να μπορέσει το Πρωτοδικείο να ολοκληρώσει τη διαδικασία, είναι αναγκασμένο να ανασύρει από το αρχείο ολόκληρο τον εκλογικό σάκο και να μετρήσει ένα προς ένα τα ψηφοδέλτια, για να καταχωρηθούν οι ψήφοι των υποψηφίων.
 
Πολλές ενστάσεις
Σε άλλη περίπτωση οι δικαστικοί υπάλληλοι κατά τον επανέλεγχο διαπίστωσαν ότι, ενώ σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ο υποψήφιος είχε 21 σταυρούς, στο πρακτικό από λάθος είχε γραφτεί 2!
Αυτές είναι μόνο δύο από τις δεκάδες περιπτώσεις που διαπιστώνουν λάθη στα πρακτικά των εκλογών, τα οποία πρέπει να διορθωθούν τώρα, καθώς τα μόνα επίσημα αποτελέσματα είναι αυτά που ανακοινώνει το εκάστοτε Πρωτοδικείο.
Κι αυτό αποκτά ιδιαίτερο βάρος, όταν αναλογιστεί κάποιος ότι για αρκετούς υποψηφίους η διαφορά από τον επόμενο θα είναι στο «σταυρό». Τούτο σημαίνει πως αναμένεται η κατάθεση πολλών ενστάσεων!

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις