Μετωπική Νίκα με Λιμενικό Ταμείο και Υ.Ε.Ν

Πρώτη Δημοσίευση: 05/01/2013 18:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/01/2013 18:04

 

Επιστολή του δημάρχου Παν. Νίκα στο γ.γ., Κ. Μουντζούρη

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

 

Ο Κ. Π. Καβάφης αναρωτιόταν σε ένα ποίημά του τι εκόμισε εις την τέχνην. Αντίθετα, ο Παν. Νίκας με επιστολή που έστειλε τις προηγούμενες ημέρες στο γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Προστασίας, Κώστα Μουντζούρη, αναρωτιέται πόσοι δήμαρχοι υπάρχουν στο Δήμο Καλαμάτας.

 

Αιτία της αναζήτησης απάντησης στο ερώτημά του η τελευταία απόφαση στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής να μην εγκρίνει την ανάπλαση μέρους της χερσαίας ζώνης του προλιμένα Καλαμάτας.

 


Βλέπετε, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση, δεν μπόρεσε να «χωνέψει» το γεγονός. Έτσι, σε όλες τις δημόσιες και μη παρεμβάσεις του κατηγορεί θεούς και δαίμονες. Μάλιστα, φήμες λένε ότι με κάποιον τρόπο θα δείξει αύριο, στην εορτή των Θεοφανείων, τη δυσαρέσκειά του για την εν λόγω απόφαση, ίσως και με την παρουσία του στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Λιμεναρχείου.

 


Εξάλλου, έχει και τη «δικαιολογία» ότι πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για εκλογή νέου προεδρείου και μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έχει σύγκληση της δημοτικής του παράταξης, όπου αναμένεται και να τους ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα που επέλεξε για τη συνέχεια στη θητεία της Δημοτικής Αρχής.

 


Πάντως, για να επανέλθουμε στο κύριο θέμα μας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας στην επιστολή του προς το γενικό γραμματέα, αφού του υπενθυμίζει το ιστορικό του έργου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι αλήθεια ότι εκπλαγήκαμε από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, παρόλο που βεβαιώσαμε ότι αποδεχόμαστε κάθε πρόταση για τροποποίηση της μελέτης ανάπλασης.
Έτσι, και με πέντε (5) ψήφους αρνητικές έναντι τεσσάρων (4) θετικών, απομακρύνεται η προοπτική ανάπλασης μιας περιοχής, που μπορεί να είναι η χερσαία ζώνη του προλιμένα, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και την “καρδιά” της παράλιας πόλης, δίνοντας μια απαράδεκτη εικόνα για την πόλη μας και, μάλιστα, στο πιο τουριστικό τμήμα της.
Κύριε γενικέ, λυπούμαστε γιατί ο κ. λιμενάρχης Καλαμάτας, μετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και ως ουσιαστικός εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ψήφισε αρνητικά για τη μελέτη ανάπλασης.
Λυπούμαστε, επίσης, γιατί από την εξέλιξη αποδεικνύεται ότι προωθούνται ή και αθετούνται θέσεις και υποσχέσεις σας, δημόσια διατυπωμένες, για την προοπτική εκχώρησης στο Δήμο Καλαμάτας, κατά χρήση, του τμήματος της χερσαίας ζώνης που δεν είναι αναγκαία για τη λειτουργία του λιμένα.
Από την εξέλιξη αυτή, όπως και από το “πάγωμα” της διαδικασίας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, φαίνεται ότι επιστρέφουμε στις παλιές - καλές εποχές των “Δημάρχων Παραλίας” και ότι η ελπίδα για εξέλιξη, με σεβασμό στο δήμαρχο, την πόλη και τις αποφάσεις των αιρετών εκπροσώπων της, απομακρύνεται.
Εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, που είναι αγώνας 10 ετών από πολλούς δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια, για να ’χει η Καλαμάτα λόγο και ρόλο στην παράλια περιοχή της.
Ειλικρινά, λυπούμαστε για τη διάψευση των ελπίδων μας, παρά την αποδεδειγμένη διάθεσή μας για συνεργασία μαζί σας».

 Σχόλια

Δεν μπορω να καταλαβω, με ποια λογικη, η αναπλαση θα εμποδισει την λειτουργια του λιμενα Καλαματας. Δεν μπορω να καταλαβω, με ποια λογικη, οι αδειες και αχρειστες αποθηκες-οικιες αρουραιων-πρεπει να επιβαλλουν την..... "αισθητικη" τους στο κατα τα αλλα γραφικο λιμανι μας....!!!!!!!!! Με ενοχλει φοβερα η αντιδραση για λογους....αντιδρασις, και το ΟΧΙ ορισμενων στο ομολογουμενως καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα για την πολη μας και το λιμανι της. Αλλωστε, τα περισσοτερα πλοια που την επισκεπτονται πλεον ειναι κρουαζεροπλοια, και ως εκ τουτου, η πρωτη εικονα ειναι και η καλυτερη ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΑΣ.

Δυστυχώς το Λιμενικό Ταμείο απεδείχθη κατώτερο των περιστάσεων. Η αρνητική απόφασή του στην ανάπλαση του προλιμένα είναι κατάπτυστη, γελοία και εξωφρενική. Αντί να διαμαρτύρεται για την εγκατάλειψη της περιοχής, θέτει φραγμό στην επιχειρούμενη ανάπλαση. Προφανώς γιατί επιθυμεί την τσιμεντοποίηση και μαρινοποίηση της περιοχής. Ηλίου φαεινότερο, ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.Είναι όντως λυπηρό το ότι υπάρχουν άνάμεσά μας τέτοια άτομα , που ενεργούν με τόσο ταπεινά κριτήρια.Είναι αξιοθρήνητοι όλοι αυτοί που ψήφισαν κατά της ανάπλασης. Θα παραμείνουν στιγματισμένοι στη συνείδηση των Καλαματιανών εσαεί. Ντροπή τους!!!!!!!!

.¨Εστω και την ύστατη αυτή στιγμή, ας εννοήσει ο Δήμαρχος, ότι οι βάρβαροι βρίσκονται προ των πυλών του προλιμένα. Είναι οφθαλμοφανές , ότι προσπαθούν να τον παραπλανήσουν και να τον εμπλέξουν στα σχέδιά τους τσιμεντοποίησης του χερσαίου χώρου της μαρίνας. . Ας ταχθεί με το μέρος των πολιτών και ας υψώσει τη σημαία της αντίστασης και διάσωσης της παραλίας μας. ¨Αλλωστε, δεν πρόκειται να σωθεί ο Δήμος από τη μαρίνα.Εαν σωθεί όμως η παραλία μας, θα τον ευγνωμονούν οι συμπολίτες του. Και θα του το αναγνωρίσουν.

Εδώ που φθάσαμε και εν όψει της επαπειλούμενης καταστροφής του θαλάσσιου και χερσαίου χώρου του προλιμένα, μετά και την προκλητική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου που αγνόησε θρασύτατα το Δήμαρχο, τους φορείς και τους πολίτες της πόλεως, δεν απομένει άλλη λύση για το Δήμαρχο από το να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και να του ζητήσει να επέμβει για τη διάσωση της παραλίας μας.,Εαν ο Δήμαρχος πιστεύει όντως, ότι δεν χωρεί στο τμήμα αυτό της ανατολικής παραλίας κατασκευή μαρίνας, ας προσφύγει στον Πρωθυπουργό. Από αλλού δεν πρόκειται να βρεί κατανόηση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις