Με «λακκούβες» ο συνθετικός χλοοτάπητας του γηπέδου Δυτικής Παραλίας

Πρώτη Δημοσίευση: 02/08/2018 08:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/08/2018 08:21
Κατά την αυτοψία της Δημοτικής Παράταξης Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» εντοπίστηκαν δυνητικά επικίνδυνα βαθουλώματα στον πλαστικό χλοοτάπητα που εγκαινίασε η Δημοτική Αρχή προ 3μήνου στη Δυτική Παραλία (πρώην Σφαγεία) και  χρηματοδοτήθηκε με δανεισμό του Δήμου Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα (προς την θάλασσα) παρουσιάστηκαν βαθουλώματα με αποκάλυψη του μαύρου υλικού πλήρωσης (κόκκοι καουτσούκ). Κάτι τέτοιο είναι δυνητικά επικίνδυνο για τους αθλούμενους και ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα με τη χρήση του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου.
Οφείλει άμεσα η Δημοτική Αρχή:
-Να προβεί σε άμεση επικοινωνία με τον ανάδοχο για την άμεση επιδιόρθωση της γενεσιουργού αιτίας που προκάλεσε αυτήν την αστοχία. Να εξεταστεί αν το σύστημα αποστράγγισης είναι αρκούντως ικανοποιητικό  και αν η τοποθέτηση του υποστρώματος του χλοοτάπητα έγινε κατά το σωστό τρόπο
-Αφού διορθωθούν οι συγκεκριμένες αστοχίες να υπάρξει και γραπτή πιστοποίηση  με το πρότυπο που έχει θέσει η FIFA για τους συνθετικούς χλοοτάπητες.
Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου ΚαλαμάταςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις