Με εκατοντάδες δρομείς την Κυριακή ο 13ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 16/03/2018 07:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/03/2018 07:44
Λίγα 24ωρα απομένουν πια για τη μεγάλη αθλητική γιορτή του Μαραθωνίου της Μεσσήνης που για 13η χρονιά δίνει ραντεβού σε εκατοντάδες δρομείς κάθε Μάρτιο. Ο φετινός αγώνας είναι προγραμματισμένος μεθαύριο Κυριακή με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, παιδιών και βαδιστών, ενώ ξεχωρίζει η συμμετοχή του πρωταθλητή Ανδρέα Δημητράκη, ο οποίος θα κυνηγήσει ρεκόρ διαδρομής στα 10 χλμ.
Πολύ πρωί χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης εκπρόσωποι των διοργανωτών έδωσαν συνέντευξη Τύπου με τις λεπτομέρειες του φετινού αγώνα.
Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Νίκος Χονδρός ανέφερε στο ξεκίνημα ότι είναι «Μια αθλητική δράση η οποία αποτελεί θεσμό για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου» ευχαριστώντας τον Δημήτρη Πουλόπουλο, μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, τον Χρήστο Μπένο, πρόεδρο του συνδιοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα Ηλία Ζαχαρόγιαννη και τον προεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Δημήτρη Βλάσση. Επίσης, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον ΓΓΑ κ. Συνοδινό, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και
τους αφανείς ήρωες όπως τους χαρακτήρισε, τους δεκάδες εθελοντές, σωματεία και φορείς, οι οποίοι στηρίζουν κάθε χρόνο τον Μαραθώνιο Μεσσήνης.
Ο κ. Χονδρός μετέφερε ακόμα ότι έχει επιλεγεί ν α βραβευθούν ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσήνη, και η νεαρή αθλήτρια της πάλης του τοπικού συλλόγου «Αριστόδημος», Κοντομανωλοπούλου, η οποία κέρδισε πριν λίγες μέρες αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Τέλος, κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στον μαραθώνιο και τις παράλληλες δράσεις, και να γνωρίσει την πόλη, αποτελώντας μέρος της αθλητικής και πολιτιστικής γιορτής.
«Ο Μαραθώνιος έχει επιπλέον σκοπό να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής της Μεσσήνης. Η πόλη έχει παράδοση στον αθλητισμό» ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Βλάσσης και καλώντας κι αυτός τον κόσμο να συμμετάσχει με κάθε τρόπο.
Ο Δημήτρης Πουλόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο Μεσσήνης που στηρίζει μια αθλητική εκδήλωση που χαρακτηρίζει την περιοχή μας και είναι πρωτοπόρα στο μαζικό αθλητικό κίνημα της χώρας μας. Επίσης, συνεγχάρη τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Ηλία Ζαχαρόγιαννη, Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Μπένο για την άρτια χρόνο οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία των αγώνων.
Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι και η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία ως μια σπουδαία εκδήλωση και κάλεσε «τους φίλους του αθλητισμού της υγείας, της διασκέδασης, της χαράς, της ευεξίας» να βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης για να χειροκροτήσουν τους δρομείς.
Για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, στη θέση του Αλέξη Ζάννη, ο Χρήστος Μπένος ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για τη Μεσσήνη, τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Μαραθώνιος της Κυριακής. Υπάρχουν γερά θεμέλια στον 13ο Μαραθώνιο από την οργανωτική επιτροπή και το Δήμο Μεσσήνης που αγκαλιάζει κάθε χρόνο αυτό το εγχείρημα.
Ο ΣΔΥΜ δίνει το «παρών» τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά με πολυάριθμα μέλη του».
Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής και εμπνευστής του Μαραθωνίου της Μεσσήνης, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, υπενθύμισε ότι ο η διοργάνωση ξεκίνησε το 2004 και ο φετινός θα ήταν ο 15ος αν δεν υπήρχαν δυο χρονιές διακοπής (2008 και 2012) εξαιτίας της συγκυρίας αλλαγής στη δημοτική Αρχή.
Τόνισε ότι ήταν ο 2ος Μαραθώνιος πανελληνίως, μετά τον Κλασσικό της Αθήνας και μετά ακολούθησαν οι αγώνες σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ολυμπία, Ρόδος και Χανιά.
Παρ’ ότι, δε, με 5-20πλάσια χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με τους υπόλοιπους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει η Μεσσήνη, με τις παροχές στους αθλητές που συμμετέχουν είναι εφάμιλλες.
Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης ξεκίνησε με σκοπό να ωθήσει τον κόσμο στην φυσική δραστηριότητα και φαίνεται ότι «ο σπόρος έχει μεγαλώσει» με ανάλογα επιτυχημένες εκδηλώσεις και νέους αγώνες, όπως αυτοί που θα γίνουν στη Φοινικούντα και στις 15/4 στους Γαργαλιάνους ή αυτοί που ήδη γίνονται σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και φυσικά ο Γύρος Καλαμάτας (28/4) , αλλά και ο φθινοπωρινός Ημιμαραθώνιος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Αναφερόμενος στους αριθμούς του φετινού μαραθωνίου της Μεσσήνης ο κ. Ζαχαρόγιαννης μετέφερε ότι οι εγγραφές για τα 42.195 χλμ. (εκκίνηση στις 7.30 π.μ.) είναι 140, για τα 10 χλμ. (έναρξη 10 π.μ.) φτάνουν τις 350, ενώ 300 παιδιά έχουν δηλώσει συμμετοχή στα 3 χλμ. που θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί την Κυριακή από την Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις