Με ελάχιστα κενά στα σχολεία της Μεσσηνίας χτύπησε το πρώτο κουδούνι

Πρώτη Δημοσίευση: 12/09/2019 18:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2019 18:37
11 Σεπτεμβρίου χθες, με το πρώτο κουδούνι να χτυπά και στα σχολεία της Μεσσηνίας, ενώ οι μαθητές που κέρδισαν τα βλέμματα, όπως κάθε χρόνο, ήταν «τα πρωτάκια», καθώς βρέθηκαν σε ένα νέο περιβάλλον. Παράλληλα, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ουσιαστικά χθες μπήκαν στο στίβο των πανελλαδικών εξετάσεων, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού.
Το «παρών» σε αρκετά σχολεία της Καλαμάτας έδωσαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.
 
Μητροπολίτης Μεσσηνίας
Αφού τέλεσε τον αγιασμό στα σχολεία που επισκέφθηκε (4ο Λύκειο, 4ο και 6ο Γυμνάσια, Εκπαιδευτήρια «Μπουγά»), ο κ.κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στους μαθητές υγεία και πρόοδο, ενώ απευθυνόμενος στους καθηγητές, τους ζήτησε να έχουν δύναμη και να διδάσκουν στους μαθητές, όχι μόνο γνώση, αλλά και ήθος, ώστε η παιδεία να διαμορφώνει όλη την προσωπικότητά τους.
Επίσης, ευχήθηκε στους μαθητές της Γ' Λυκείου ο
αγώνας τους να στεφθεί με επιτυχία και να πετύχουν τους στόχους τους.
Να σημειωθεί πως τον αγιασμό στα 2ο και 3ο Γυμνάσια, καθώς και στα 2ο και 5ο Λύκεια τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του μητροπολίτη και ευχήθηκε σε όλους για μία δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.
 
Δήμαρχος Καλαμάτας
Με τη σειρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια παραγωγική χρονιά και τους κάλεσε να επιλέξουν αυτό που αγαπούν και τους εκφράζει. Μάλιστα, τους κάλεσε ακόμη να αλλάξουν την κοινωνία, αλλά και να κάνουν τους μεγαλύτερους καλύτερους, για να προσθέσει ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοιχτή για να συζητηθούν προβλήματα που αφορούν στο σχολείο τους.
 
Αντιπεριφερειάρχης
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια καλή χρονιά με επιτυχίες και ειδικά εκείνοι της Γ' Λυκείου, ενώ τους παρότρυνε μέσα από το σχολείο να διαμορφώσουν σωστό χαρακτήρα.
Σε μήνυμα του, δε, ανέφερε: «Κάθε έναρξη σχολικής χρονιάς είναι ένα νέο ελπιδοφόρο μήνυμα, μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων, αλλά και προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή. Εύχομαι ολόψυχα, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους κηδεμόνες, σε αυτή τη νέα, δύσκολη, αλλά και συνάμα συναρπαστική πορεία για γνώση και μόρφωση, να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη, αλλά και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους.
Ως αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων, και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δώσει λύσεις σε όποια προβλήματα παρουσιαστούν.
Καλή νέα σχολική χρονιά με υγεία και προκοπή!».
  
Δημήτρης Οικονομόπουλος: Χωρίς προβλήματα χτύπησε το πρώτο κουδούνι 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημήτρη Οικονομόπουλο, ανέφερε ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε αισιόδοξα και καλά.
Σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στα σχολεία, ανέφερε ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ελάχιστα και έχουν να κάνουν με όσους δεν ανέλαβαν υπηρεσία.
Όσο για τη Δευτεροβάθμια, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, αλλά αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, καθώς πρέπει να οριστικοποιηθούν τα τμήματα, για να προσθέσει ότι η μεγάλη φάση διορισμών των αναπληρωτών καθηγητών γίνεται τη δεύτερη εβδομάδα. Τώρα, όπως είπε, καλύπτονται κατά προτεραιότητα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Όσο για τα σχολεία και τα βιβλία, ανέφερε ότι όλα πήγαν καλά και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, ενώ από αύριο (σ.σ. σήμερα) ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα.
Τέλος, ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν υγεία και να υπάρξει στενή συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού μόνο με τη συνεργασία θα αντιμετωπιστεί το όποιο πρόβλημα και θα επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η παιδεία των μαθητών.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Τριφυλία: Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα και αισιοδοξία 
Πρώτο κουδούνι χθες και στα σχολεία της Τριφυλίας, με διάχυτη την αισιοδοξία για τη νέα σχολική χρονιά.
Στις σχολικές μονάδες της περιοχής τελέστηκε, από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, ο αγιασμός και αντηλλάγησαν ευχές για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Ο μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας ευλόγησε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας, δίδοντας σε μαθητές και καθηγητές τις πατρικές του ευχές!
Βεβαίως, η χθεσινή πρώτη μέρα ήταν ιδιαίτερη για τα «πρωτάκια» των Δημοτικών Σχολείων, τα οποία είχαν αγωνία για το σχολικό περιβάλλον, αλλά συνάμα τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό για το καινούργιο!
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας παρευρέθη η δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξοπούλου, ενώ στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας ήταν και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, δίδοντας ευχές και συμβουλές στους μαθητές.

Του Ηλία Γιαννόπουλου
ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ 
Έναρξη σχολικής χρονιάς με ευχές από τη δήμαρχο
Με λόγια στοργής απευθύνθηκε η δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου στα παιδιά, στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού που τελέστηκε στα σχολεία του Δήμου Οιχαλίας, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η δήμαρχος παραστάθηκε στους αγιασμούς των περισσοτέρων σχολείων, ενώ εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν στα σχολεία και των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων Οιχαλίας, δίνοντας το μήνυμα ότι «το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι σας και ότι η παιδεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο, καθώς συμβάλλει στη διαμόρφωση αυτόνομων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων».
Η δήμαρχος τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο με υγεία, δύναμη, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ενώ τόνισε: «Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική, αποδοτική, ευχάριστη και πετυχημένη. Είμαι σίγουρη ότι οι δάσκαλοι – καθηγητές σας κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τα πάντα για να μπορέσετε εσείς να προετοιμαστείτε για την έξοδό σας στον αγώνα της ζωής».
Απευθυνόμενη στους καθηγητές, τους διαβεβαίωσε: «Εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή, θα είμαστε δίπλα σας, κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας. Επιδιώκουμε πάντα συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, τους Συλλόγους των Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για να προσφέρουμε υλικά και ηθικά όσο μπορούμε, ώστε αυτή τη χρονιά να θέσουμε τον πήχη της εκπαιδευτικής διαδικασίας υψηλά».
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Αγιασμός στα σχολεία παρουσία Γ. Αθανασόπουλου -Προμήθεια με αθλητικό εξοπλισμό και λογοτεχνικά βιβλία 
Σε σχολεία του Δήμου Μεσσήνης παρευρέθη χθες το πρωί ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος για τον καθιερωμένο αγιασμό. Ειδικότερα, παρέστη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Μεσσήνης και ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Κατά το χαιρετισμό του στο 3ο Δημοτικό Σχολείο εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά του που βρέθηκε ξανά στο δικό του σχολείο, από όπου έχει τις ωραιότερες αναμνήσεις, ενώ κάλεσε όλα τα παιδιά να απολαύσουν τη φοίτησή τους και να είναι χαρούμενα. Στη συνέχεια σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή τις επόμενες μέρες θα προμηθεύσει το σχολείο με μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ και τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, ενώ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.
Στο σύντομο χαιρετισμό του στο 1ο Γυμνάσιο ο κ. Αθανασόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά να βάζουν στόχους και να επικεντρωθούν σε αυτούς, ενώ πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή τις επόμενες μέρες θα εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του σχολείου με λογοτεχνικά βιβλία για να ενισχύσει το κίνητρο στην ανάγνωση και μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ για τις αθλητικές τους δραστηριότητες, ώστε να αξιοποιούν θετικά τον ελεύθερο χρόνο τους. 
Τέλος, μιλώντας στο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, και απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα σε αυτούς που φέτος πηγαίνουν στη Γ΄ Λυκείου, ευχήθηκε να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη και υπομονή και να ακολουθήσουν πιστά το όραμά τους για την ευόδωση των στόχων τους. Όπως υπογράμμισε, όσοι εργαστούν μεθοδικά και οργανωμένα θα απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους, ενώ επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή θέλει τα παιδιά να φοιτούν σε ένα ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον και θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστούν.  

 
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν χθες το πρωί ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος, με αφορμή την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς.
Ευχές για καλή σχολική χρονιά με πνευματική φώτιση, υγεία και δύναμη έδωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος θα υποστηρίζει πάντα τους φορείς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα μεριμνά για τα όποια ζητήματα προκύπτουν. Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους σεβαστούς μας δασκάλους και καθηγητές, υγεία και κάθε ευημερία. Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μου ότι η Δημοτική μας Αρχή εργάζεται επί της ουσίας και δίνει λύση καθημερινά στα ζητήματα των γονιών, των παιδιών, των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των δημοτών. Εύχομαι σε γονείς και εκπαιδευτικούς δύναμη για να υποστηρίξουν τα παιδιά, να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Καλή Σχολική Χρονιά!».

 
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Σχολεία του Δήμου Δυτικής Μάνης επισκέφθηκε χθες το πρωί δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας που ευχήθηκε στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.
Να σημειωθεί ότι αγιασμό τέλεσε σε κάποια από αυτά και ο Μητροπολίτης Μάνης κ. ΧρυσόστομοςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις