Με επιτυχία και περισσότερες από 100 συμμετοχές ο 5ος Γύρος Ταϋγέτου

Πρώτη Δημοσίευση: 10/11/2016 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/11/2016 10:49
Μετά την Ανάβαση Καλαμάτα-Τουριστικό το Σάββατο ο 5ος Γύρος Ταϋγέτου ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας 37 χλμ. στη Νέδουσα.
Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη οργανωτικά και αγωνιστικά συνάντηση με αθλητές από όλη την Ελλάδα καθώς και από το εξωτερικό που συνολικά ξεπέρασαν τους 100.
Οι νικητές ανά κατηγορία στο MTB ήταν οι Εμιλιάνο Βίλα, Πέτρος Γκαζώνης, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Κοσμάς Νταβουτιάν, Αντρέσα Φλόρες Κανακόπουλος και Νίκος Ανδρεόπουλος, ενώ υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη 3άδα στη γενική της ανάβασης ήταν κατά την πρώτη μέρα οι Βίλα, Δημητρακόπουλος και Νικήτας Φράγκος.
Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές απευθύνουν ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή και επιτυχία των αγώνων:
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που με τόση θέρμη υποστήριξαν το διήμερο αυτό και φυσικά τους περιμένουμε και την επόμενη χρονιά να είναι και πάλι κοντά μας. Εν συνεχεία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε το τόσο πλήρες και άριστα οργανωμένο αποτέλεσμα.  Ευχαριστούμε τον κ. Νταγιόπουλο για τα spray και τις κορδέλες που χρησιμοποιήθηκαν για να σηματοδοτηθεί η διαδρομή της ορεινής ποδηλασίας, το κατάστημα «ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΑ» και την εταιρία ALOYXIL  για την τεχνική υποστήριξη που παρείχαν και τις δυο ημέρες των αγώνων. Εν συνεχεία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παναγιώτη Μπαλίκη και το κατάστημα CREPELICIUS για την δωρεά των 120 sandwich, το ζαχαροπλαστείο IL PRIMO για την δωρεά 150 κομματιών κέικ, το εργαστήρι ζύμης και σφολιάτας ΧΑΡΜΑ για την δωρεά 100 νερών, τα μεσσηνιακά  SUPER MARKET ΜΟΥΡΓΗ για την παροχή 120 μπανανών και χυμών και τα X-TREME STORES για την παροχή 150 ενεργειακών gel για τους αθλητές. Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να εκφράσουμε επίσης στην εταιρία ΑΙΧΜΗ GRAPHICS για την προσφορά των αριθμών και των αφισών του αγώνα, το Ράδιο ΠΑΛΜΟΣ 90,5 και τον κ. Θεοδωρακάκη Κώστα ήταν ο χορηγός επικοινωνίας του αγώνα, το κατάστημα ποδηλάτων BASEMENT BIKESTORE για την επιμέλεια, καθαρισμό και την άψογη σηματοδότηση των μονοπατιών του αγώνα και το γυμναστήριο SPORTS CENTER και τον κ. Δημητρακόπουλο Νίκο για την χρονομέτρηση των αθλητών και καταγραφή των αποτελεσμάτων. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κατάστημα ποδηλάτων PLANET CYCLING που βρίσκεται στον Πύργο για την παραχώρηση της αψίδας αφετηρίας-τερματισμού και την εταιρία  ELECTRIC REV BY HELMA που βοήθησαν στο να υπάρχει κατηγορία ηλεκτρικών ποδηλάτων (Ε-ΒΙΚΕ) και παραχώρησαν ηλεκτρικά ποδήλατα HAIBIKE για να τρέξουν αθλητές. Ευχαριστούμε το  Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας που μας παρείχε άψογη υγειονομική κάλυψη στον αγώνα καθώς και το ΕΚΑΒ αφού είχαμε το προνόμιο να έχουμε κάλυψη από ασθενοφόρο στη διοργάνωση και τέλος το Λιμενικό Ταμείο και τον πρόεδρο κ. Βγενή για την πολύτιμη βοήθεια του. Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν την Κυριακή στον αγώνα της ορεινής ποδηλασίας πάνω στο βουνό για να κατευθύνουν και να βοηθήσουν τους αθλητές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης μέλη του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Παράδεισος Καλαμάτας που βρέθηκαν κοντά μας και μας βοήθησαν στον αγώνα. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Διοργανωτές που είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέδουσας, η Τοπική Κοινότητα Νέδουσας και ο Δήμος Καλαμάτας».
Αποτελέσματα ορεινής ποδηλασίας
Α1 κατηγορία
1ος Εμιλιάνο Βίλα 1.59’.17’, 2ος Μάρκος Μπαρμπετσέας 2.28’.37, 3ος Νίκος Πονηρέας 2.30’35’’. Συμμετείχαν και οι Φώτης Μαρκάκης, Ανδρέας Κουλόπουλος, Κώστας Καραη, Πλάτων Λάμπος, Άλκης Κοτσυφάκης, Γιώργος Κούκος, Αγγελόπουλος, Αυρέλ Τσαπι, Χρήστος Πουλακίδας, Κώστας Χρονόπουλος, Δημήτρης Φουντέας, Νίκος Μάλαμας, Βασίλης Ποντίκης, Παναγιώτης Κοτσάκης, Δημήτρης Μαρτσελέας, Πέτρος Αλευράς, Αθανάσιος Λιγουδιαστιανός, Στράτος Μουστακέας.
 
Α2
1ος Πέτρος Γκαζώνης 1.49’50’’, 2ος Κώστας Κούβελας 2.12’45’’, 3ος Δημήτρης Αγγελόπουλος 2.17’15’’. Βασίλης Τσοκαράς, Γιώργος Σπυρίδης, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.
Α3
1ος Δημήτρης Δημητρακόπουλος 1.54’29’’, 2ος Κώστας Ευαγγελίου 1.55’20’’, 3ος Σταύρος Παπαδόπουλος 2.’04’16. Δημήτρης Καπετάνιος, Αλέξανδρος Τσιότσιος, Γιώργος Χουλιάρας, Νίκος Ζέππος, Ματθαίος Βεντούρης, Σταύρος Κανελλόπουλος.
Κατηγορία Α4
1ος Κοσμάς Νταβουτιάν 2.08’07’’, 2ος Edward Muller 2.25’30’’, 3ος Νίκος Ζήρος 2.41’25’’. Νίκος Χατζηκανέλος, Κωνσταντόπουλος, Καλλικράτης Γιαννιός, Παναγιώτης Χωραΐτης, Μύρων Πλεύρης, Παναγιώτης Κουσουλης, Αλέξανδρος Κολαμπάς, Γιάννης Μπακογιάννης, Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Μιχάλης Ποντίκης.
 
Κατηγορία Α5
1ος Δημήτρης Ντούλιας 2.05’30’’, 2ος Στέργιος Παπαδόπουλος 2.28’08’’, 3ος Γιάννης Μπακαθανάσης 2.30’54’’, Constantine, Βασίλης Κωστόπουλος, Χρήστος Βλαχάκης, Ιορδάνης Δερμεντζίδης, Στάθης Λύτρας, Ηλίας Ελευθεριάδης.
Γυναίκες
1η Andressa Flores Kanakopoulos 3.28’10’’, 2η Ματίλντα Παπαθανασίου 3.33’13’’
Ε-bike
1ος Νίκος Ανδρεόπουλος 1.37’36’’, 2ος Διονύσης Μαντάς 1.40’00’’, 3ος Κώστας Γιαννακέας 2.22’28’’. Γιώργος Γιαννακέας, Κώστας Σφυρής.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις