Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΕΠΑ για την εφηβεία

Πρώτη Δημοσίευση: 03/12/2019 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/12/2019 08:50
Την ευκαιρία οι έφηβοι να εκφρασθούν ανοικτά, να μιλήσουν για το τι νιώθουν, τι φοβούνται και τι θέλουν, είχαν την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της ημερίδας «Εφηβεία, όλα είναι αλλιώς» που οργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων.
Την ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμούς τους ο εκπαιδευτικός Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΚΕΣΥ Μεσσηνίας, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πάνος Πετρόπουλος και η επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, κοινωνική λειτουργός, γενική γραμματέας ΕΠΑ, Αγγελική Ρουμελιώτου.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας αναπτύχθηκε το θέμα «Έφηβος στην οικογένεια, στο σχολείο, στο διαδίκτυο», όπου το ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12), πρ. Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στα δικαιώματα του παιδιού και των εφήβων. Ακολούθως για τον έφηβο μίλησε ο ιατρός, υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, Γιώργος Κορμάς.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο έφηβος… Μικρές αλήθειες σε μεγάλα ψέματα», οι έφηβοι είχαν τον πρώτο λόγο. Οι νέοι και οι νέες μίλησαν για αυτά που σκέφτονται, για όσα νιώθουν, πόσο πιέζονται από τους γονείς τους, ενώ τραγούδησαν και παρουσίασαν βίντεο.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις