Με μεγάλο στόχο το «Σπάρταθλον» συνεχίζει ο Καλαματιανός «Ironman» Βασίλης Μίχος!

Πρώτη Δημοσίευση: 18/06/2018 11:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/06/2018 11:41
 Στο σπουδαίο διεθνή αγώνα «Iron man» στη Νίκαια της Γαλλίας την άλλη Κυριακή και φυσικά συμμετοχή στο πρώτο διεθνή αγώνα στη Μεσσηνία το 2019
 
 Αν ο όρος «iron man» δηλαδή «άνδρας από σίδερο» φαντάζει κάπως υπερβολικός για τους υπεραθλητές του τριάθλου  παρακολουθώντας  από κοντά την προετοιμασία και την προπόνηση του «δικού μας» πρωταθλητή Βασίλη Μίχου  θα δει ότι βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα. Ο 39χρονος Καλαματιανός αθλητής αντοχής τριάθλου συνεχίζει με ιδιαίτερες επιτυχίες την πορεία που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια και ήδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές «μαζικού αθλητισμού» στη χώρα μας.  Κάθε χρόνο δε, βάζει τον πήχη ακόμα και πιο ψηλά.  Με κύρια δύναμη το αστείρευτο πάθος του για τον αθλητισμό, το τρέξιμο το κολύμπι και το ποδήλατο . Έτσι, στη φετινή αγωνιστική σεζόν που έχει ξεκινήσει ήδη για το Βασίλη Μίχο ο μεγάλος στόχος είναι η συμμετοχή του στον σπουδαίο και παγκοσμίως γνωστό αγώνα υπεραντοχής «Σπάρταθλον»,  που διεξάγεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη ,συνολικά 245 χλμ. Στη μεγάλη του αυτή προσπάθεια ο ίδιος τονίζει ότι η αναγνώριση στην ιδιαίτερη πατρίδα του και την Ελλάδα στο χώρο του αθλητισμού είναι τα βασικά συστατικά που τον ωθούν,  ώστε να συνεχίζει να εμπνέει και άλλους να ασχοληθούν με την άθληση γενικότερα και καθημερινά να βρίσκει καινούργιους υποστηρικτές στο εγχείρημά του.
 
mixos4.jpg
 
 
 Μεγάλες επιτυχίες το 2017
 
 
Η περασμένη   αγωνιστική σεζόν ήταν με ιδιαίτερες και πολύ σημαντικές επιτυχίες για τον Βασίλη Μίχο, που δικαίως τον καθιέρωσαν ανάμεσα στους καλύτερους έλληνες αθλητές αντοχής τριάθλου και υπεραποστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 1Η θέση ΓΥΡΟΣ ΜΑΝΗΣ 2017- αγώνας 80χλm , 3η θέση Άθλος ΤΖΟΥΜΈΡΚΩΝ 2017 -ορεινός αγώνας 56 χλμ , 3η θέση Τοίχιο Race 2017 - ορεινός αγώνας 50χλμ, 1η θέση Ζήρεια Race 2017 - ορεινός αγώνας 30χλμ. Πολύ σημαντική ήταν 3η θέση (1ος Έλληνας) που κατέκτησε στο «φημισμένο» παγκοσμίως, OLYMPUS MYTHICAL TRAIL 2017 - ορεινός αγώνας 100χλμ  καθώς και 1η θέση στο ALMIRA-X xtreme τρίαθλο στον Όλυμπο απόστασης «IRONMAN».
 
 
 Συμμετοχή σε μεγάλο αγώνα στη Νίκαια της Γαλλίας και φυσικά και στο πρώτο «Iron Man» στη Μεσσηνία
 
 mixos3.jpg
 
Το «Σπάρταθλον» δεν είναι ο μόνος μεγάλος στόχος του Καλαματιανού υπεραθλητή για τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Ήδη έχει ξεκινήσει με σημαντικές επιτυχίες σε αγώνες στον ελληνικό χώρο όπως η πρώτη θέση στο Half Ironman της Κατερίνη πριν από ένα μήνα. Την επόμενη Κυριακή συμμετέχει στο μεγάλο διεθνή αγώνα «iron man» στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο αγώνας αυτός περιλαμβάνει 4χλμ κολύμπι, 180χλμ ποδήλατο και ένα «μαραθώνιο» δηλαδή απόσταση τρεξίματος 42χλμ. Φυσικά, ο Βασίλης Μίχος δε θα μπορούσε να μην έχει ως μεγάλο στόχο και τη συμμετοχή του στον πρώτο διεθνή αγώνα «Iron Man» που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2019 στην περιοχή της Πυλίας και  Τριφυλίας με τη συμβολή της «Costa Navarino». Άλλωστε ο ίδιος με την εμπειρία του βοήθησε τους διοργανωτές στη χάραξη διαδρομών και σε ότι άλλο μπορούσε να βοηθήσει με βάση την αγωνιστική κυρίως μεγάλη εμπειρία από τη συμμετοχή του σε ανάλογους αγώνες στο εξωτερικό.
 
 
 
Η προπόνηση
 
mixos5.jpg
 
Για να καταφέρει όλα τα παραπάνω ο «ironman» Βασίλης Μίχος ακολουθεί ένα μακρόχρονο και ιδιαίτερα επίπονο πρόγραμμα προετοιμασίας. Καθημερινά κολυμπά – ποδηλατεί και τρέχει περίπου 3 με 4 ώρες. Μια εβδομάδα προπόνησης ρουτίνας για τον ίδιο περιλαμβάνει κατά μέσο όρο τα παρακάτω χλμ ανά άθλημα: 15-18χλμ. κολύμπι 300-400χλμ. ποδήλατο 90-100χλμ. Τρέξιμο. Παράλληλα, τονίζει πως η  Καλαμάτα αποτελεί ιδανική περιοχή για τρίαθλο, λόγω κλίματος, θάλασσας και βουνού. Η περιοχή δίνει τεράστια δυνατότητα επιλογών στις διαδρομές ποδηλάτου ή τρεξίματος με πολλές και όμορφες εναλλαγές του τερέν. Επίσης,  Μεσσηνιακή Μάνη προσφέρει όλο το πακέτο για μια πλήρη και δυνατή προετοιμασία, μέσα σε απίστευτη φυσική ομορφιά.
  Στα μελλοντικά  σχέδια του Βασίλη  είναι να μπορέσει να βοηθήσει  μικρά παιδιά και όχι μόνο , να αγαπήσουν το τρίαθλο και τον αθλητισμό και να τον κάνουν τρόπο ζωής αποφεύγοντας πολλές κακές συνήθειες.
 
 
 Χωρίς βοήθεια θα ήταν αδύνατον να τα καταφέρει

32699034_10214174464573995_5111150900605353984_n.jpg
 
 
Για να τα καταφέρει όλα τα παραπάνω ο Βασίλης Μίχος χρειάζεται η αμέριστη βοήθεια τόσο «χορηγών» που στηρίζουν το εγχείρημα του , καθώς άλλωστε ο ίδιος αποτελεί «διαφήμιση» για όλη την περιοχή με τη συμμετοχή του σε μεγάλους διεθνείς και φημισμένους αγώνες αλλά και ανθρώπων του περιβάλλοντος εργασίας του. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον διοικητή του Α.Τ. Μεσσήνης Α/Α Νικόλαο Σινάπη και όλους τους συναδέλφους του για την βοήθεια και την κατανόηση τους. Επίσης, ευχαριστεί την οικογένεια του Γιώργου Μουνδρέα και των γιών του   οι οποίοι κατάγονται από την Τραχήλα της Μεσσηνιακής Μάνης και λόγω της αγάπης τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και τον αθλητισμό τον στηρίζουν αμέριστα υλικοτεχνικά με την εταιρεία τους «Ship Company» στα αθλητικά εγχειρήματά του. Τέλος, ευχαριστεί όλους τους χορηγούς, τους φίλους , τη μικρή του κόρη και την οικογένεια του για την αμέριστη συμπαράσταση που του προσφέρουν στη μεγάλη του αυτή προσπάθεια.
 
 
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις