Ειδήσεις

15/11/2018 - 20:34
Το τελευταίο διάστημα μεγάλη κουβέντα γίνεται για το Πάρκο Σιδηροδρόμων (ΟΣΕ), τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και τα «έργα» που γίνονται. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας αυτού του Δ.Σ. έχουμε φέρει κατ’ επανάληψη ζητήματα που αφορούν στο Πάρκο (με ερωτήσεις-τοποθετήσεις) στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν σχέση με το φωτισμό, τις αθλητικές εγκαταστάσεις,... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 20:19
Ουσιαστικό και όχι εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε η πρώτη θεσμική συνάντηση του προεδρείου της νεοσύστατης Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, προχθές στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 20:13
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 16/11/2018 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Τις πρωινές... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 20:00
Την περασμένη Κυριακή το πρωί στο Πάρκο του ΟΣΕ ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» είχε προγραμματίσει στο βαγόνι του εκδήλωση ώστε οι πεζοπόροι και οι φίλοι του να μάθουν την αξία της Yoga και των αναπνοών. Εκεί τριάντα και πλέον άτομα παρακολούθησαν το δωρεάν σεμινάριο.
Η δε δασκάλα της Yoga Ξένια Πρεζεράκου ενημέρωσε τους... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 19:24
Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επέβαλε χθες αργά το απόγευμα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας στον 51χρονο κατηγορούμενο στην ποινική υπόθεση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα το Φεβρουάριο του 2011, η οποία και είχε συγκλονίσει τη Μεσσηνία.
Ο κατηγορούμενος, που αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 19:18
Η πρόσφατη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας επιβεβαίωσε την άποψη που έχουμε -όλα αυτά τα χρόνια- για την ανισομερή, άδικη και αντιπαραγωγική διαχείριση πόρων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, μιας Δημοτικής Αρχής που ολοκληρώνει τη θητεία της χωρίς όραμα και χωρίς σχέδιο για την πόλη.
Συγκεκριμένα, τα κύρια χαρακτηριστικά του... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 19:15
Σημαντικά έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες η κινητικότητα στα γραφεία δικηγόρων της Καλαμάτας οι οποίοι ασχολούνται με καταθέσεις φακέλων στο Νόμο «Κατσέλη» για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση ότι τέλος του χρόνου καταργείται.
Η κατάθεση αιτήσεων για υπερχρεωμένα νοικοκυριά στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας είναι αυξημένη φέτος σε... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 19:03
Η πέμπτη παράταση εγκρίθηκε από το Τμήμα Κατασκευών του υπουργείου Υποδομών για την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση της 38ης Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο έως την 9η Ε.Ο. όρια Ν. Ηλείας-Καλό Νερό – Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη», προϋπολογισμού 13.800.000 ευρώ
Το έργο εκτελείται από την κοινοπραξία «Nαούμ Σ.Θ. ΑΤΕ –ΤΕ∆ΡΑ ΑΤΕ» και η... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 17:39
Την πρώτη διακρατική συνάντηση καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + «Ενεργός μαθητής-ενεργός πολίτης», ως συντονιστικό σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας φιλοξένησε από τις 5 έως 10 Νοεμβρίου.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εταίροι οι χώρες: Ρουμανία, Γερμανία, Λιθουανία και Σλοβενία.
Το καινοτόμο πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 17:33
Την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 και την παραίτησή του από όλα τα επιμελητηριακά αξιώματα (πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου) ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Ιωάννης Μπουντρούκας, κατά τη διάρκεια των εργασιών της... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες