Με νέα δομή και πρόσωπα το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Πρώτη Δημοσίευση: 16/11/2019 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/11/2019 08:47
Χθες παρουσιάστηκε σε αίθουσα της Φάρις η νέα δομή του Καλαματιανού Καρναβαλιού, δομή που προέκυψε έπειτα από τροποποίηση του κανονισμού που αφορά τη λειτουργία του καρναβαλιού.
Έτσι λοιπόν στην κορυφή της πυραμίδας όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Φαρις Παντελής Δρούγας, θα βρίσκεται ο Φορέας, ακολουθεί η οργανωτική επιτροπή, έπειτα η καρναβαλική σύγκλητος, στη συνέχεια οι εθελοντές και τέλος οι καρναβαλιστές, με πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής να έχει οριστεί ο Ιωάννης Δούζης.
Ο κ. Δούζης ανέφερε ότι η νέα αυτή επιτροπή θα προσπαθήσει να φέρει αλλαγές βελτίωσης στο Καλαματιανό Καρναβάλι και για αυτό το λόγο θα στηθεί και οργανόγραμμα.
Όπως είπε στόχος είναι να δοθεί ο λόγος στους καρναβαλιστές, να αισθανθούν ότι τους ανήκει και ότι η γνώμη τους μετρά.
Ακόμα ανέφερε ότι θέλει να δοθεί περισσότερη εξωστρέφεια, ενώ ζήτησε από όλους τους φορείς να στηρίξουν το Καλαματιανό Καρναβάλι αφού όπως είπε πρόκειται για ένα τουριστικό προϊόν που συνδυάζεται με χαρά.
Όσο για την καρναβαλική σύγκλητο ανέφερε ότι αυτή θα αποτελείται από 15 μέλη που θα εκλεγούν από τη βάση, ενώ κάλεσε όποιον θέλει να συμμετάσχει σε αυτή να δηλώσει συμμετοχή στέλνοντας email στο [email protected] μέχρι το βράδυ της επόμενης Τρίτης.
Την άλλη ημέρα δηλαδή την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία όπου θα επιλεγούν τα 15 άτομα αυτού του οργάνου.
Τέλος ο κ. Δούζης κάλεσε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη δημιουργία λογοτύπου, αφού όπως είπε είναι αδιανόητο ένας θεσμός που κρατά χρόνια κάθε χρόνο να αλλάζει λογότυπο.
Όσο για το πρόγραμμα του φετινού Καρναβαλιού ανέφερε ότι αυτό θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά είπε ότι στόχος είναι φέτος να πραγματοποιηθεί και παιδική καρναβαλική παρέλαση.
Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας που χαρακτήρισε το καρναβάλι ένα λαϊκό γλέντι που προσφέρει διασκέδαση σε χιλιάδες ανθρώπους, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία της πόλης.
Π. Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις