Με νέα κλήρωση θα καλυφτούν τα λάθη στους δικαστικούς αντιπροσώπους

Πρώτη Δημοσίευση: 12/05/2019 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2019 12:24
Ξεκίνησαν από χθες όσοι διορίσθηκαν από τον Άρειο Πάγο, ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, να παραλαμβάνουν το διορισμό τους από την Εισαγγελία Καλαμάτας για τη διεξαγωγή των εκλογών στη Μεσσηνία.
Παραλαβή διορισμών θα γίνεται και σήμερα από τις 8 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ. Όσοι δεν παραλάβουν μέχρι και σήμερα το βράδυ, οι διορισμοί θα επιστραφούν τη  Δευτέρα στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να γίνει νέα κλήρωση και να καλυφθούν τα κενά που θα υπάρχουν.
Έτσι, θα καλυφθούν και τα λάθη που έχουν γίνει, όπως έγραφε χθες στο ρεπορτάζ του το «Θ», με διορισμό ως δικαστικών αντιπροσώπων υποψηφίων στις εκλογές, αλλά και ανθρώπων που δυστυχώς έχουν πεθάνει.
Μάλιστα, ήδη έχει δοθεί οδηγία, οι υποψήφιοι να μην παραλάβουν τον διορισμό τους και με την ανακήρυξη από το αρμόδιο Πρωτοδικείο, να στείλουν έγγραφο στον Άρειο Πάγο μέσω της Εισαγγελίας ότι είναι υποψήφιοι και δεν μπορούν να διορισθούν δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Πάντως, οι μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει για την κάλυψη των θέσεων των δικαστικών αντιπροσώπων, καθώς τα Εκλογικά Τμήματα είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά, οδήγησαν τον Άρειο Πάγο για πρώτη φορά να συμπεριλάβουν στις κατηγορίες εκτός από δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, και δικαστικούς επιμελητές που είναι  πτυχιούχοι ή έχουν 10ετη θητεία.
Β.Β. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις