Με στάσεις εργασίας απαντούν οι καθηγητές στην απόφαση του Υπουργείου για αναπλήρωση των μαθημάτων

Πρώτη Δημοσίευση: 22/04/2014 07:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/04/2014 07:46
Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να καλύψει τις χαμένες διδακτικές ώρες με μαθήματα πριν τελειώσουν οι διακοπές του Πάσχα, οι καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας απαντούν στο Υπουργείο με στάσεις εργασίας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει την νέα απόπειρα του ΥΠΑΙΘ να εφαρμόσει μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα ενάντια στους μαθητές και σε ολόκληρη της Σχολική Κοινότητα, επιβάλλοντας «αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών» από καταλήψεις μέσα στις διακοπές του Πάσχα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, εναντιώνεται σ αυτές τις πρακτικές και κηρύσσει στάσεις εργασίας τις ώρες 11:00 – 14:00  και τις τρεις τελευταίες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014, στα σχολεία της Μεσσηνίας.
Καλεί τους συναδέλφους των σχολείων, στα οποία υπάρχει απόφαση λειτουργίας τους τις αντίστοιχες ημερομηνίες, να μην νομιμοποιήσουν μια ακόμη  αυταρχική απόφαση του Υπουργείου, που σκοπό έχει να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή στα σχολεία, προτάσσοντας το δήθεν ενδιαφέρον του για τις χαμένες ώρες, όταν αντίστοιχα  δεν έκανε τίποτε για να καλυφθούν οι χιλιάδες ώρες που χάθηκαν εξαιτίας του.   
Οι  στάσεις αυτές είναι συμπληρωματικές εκείνων οι οποίες ήδη έχουν προκηρυχτεί από την ΟΛΜΕ (08:00 – 11:00 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας).  
 
Για το ΔΣ
Ο Αντιπρόεδρος
 
Κουφόγιαννης Δημήτριος
Ο Γ. Γραμματέας
 
Γεωργιόπουλος ΒασίλειοςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις