Με τεράστιο ενδιαφέρον διεξήχθη η ημερίδα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2»

Πρώτη Δημοσίευση: 10/10/2017 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/10/2017 12:33
Αρκετά μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του ξενοδοχείου Rex αναλογικά με το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού για την ημερίδα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2» χθες το απόγευμα. Εκατοντάδες μηχανικοί, λογιστές, επενδυτές, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με επαγγέλματα γύρω από την οικοδομή, αλλά και απλοί πολίτες, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με σκοπό να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκων 2».
Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας με την συνδιοργάνωση του ΤΕΕ Ν.Ε. Μεσσηνίας, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) Τ.Τ. Μεσσηνίας και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας (Π.Σ.Δ.Μ.Η. - Π.Τ. Μεσσηνίας).
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), Κωνσταντίνος Γαλιάτσος.
Ο γραμματέας των Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαλιάτσο για τη συμμετοχή στην ημερίδα, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον τόσο επενδυτές και επαγγελματίες όσο και ιδιώτες και ιδιοκτήτες.
Ο βασικός ομιλητής κ. Γαλιάτσος, σε δηλώσεις του πριν από την εκδήλωση, τόνισε ότι σε πανελλήνιο επίπεδο παρουσιάζεται τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατοίκων 2». Ανέφερε δε, τις βασικές διαφορές αυτού του προγράμματος σε σχέση με το «Εξοικονομώ κατοίκων 1», που ολοκληρώθηκε πέρυσι.
Η πρώτη ουσιαστική διαφορά, σύμφωνα με τον κ. Γαλιάτσο, είναι ότι έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό και κάποιος μπορεί να επιδοτηθεί ακόμα και με 25 χιλ. ευρώ σε σχέση με τα 15 χιλ. στο πρώτο πρόγραμμα. Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι το νέο πρόγραμμα έχει «μηδενική» γραφειοκρατία, καθώς, όπως σημείωσε, θα το «τρέξει» αποκλειστικά το ΕΤΕΑΝ και δε θα υπάρχει καμία εμπλοκή των τραπεζών. Θα γίνει μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με απόλυτη διαφάνεια, που θα διασφαλίζει την προτεραιότητα σε όποιον καταθέτει αίτηση. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, δεν είναι υποχρεωτικό για να πάρει κάποιος την επιδότηση να του εγκριθεί και το δάνειο από τράπεζα. Έτσι, στο «Εξοικονομώ κατοίκων 2» μπορεί κάποιος μην μπορέσει να πάρει δάνειο από τράπεζα, αλλά δε θα χάνει και την επιδότηση από το πρόγραμμα, όπως συνέβαινε στο πρώτο.
Κλείνοντας ο κ. Γαλιάτσος τόνισε ότι είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς η ενεργειακή εξοικονόμηση μπορεί να επιφέρει οικονομία κατά 30% στον προϋπολογισμό του κάθε νοικοκυριού.
Τέλος, από την πλευρά του ο πρόεδρος των Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, υπογράμμισε ότι το «Εξοικονομώ Κατοίκων 2» αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από το σύνολο του τεχνικού κόσμου, αλλά και από απλούς ιδιοκτήτες. Με τα κεφάλαια που αυτό έχει θα ρίξει «νερό στο μύλο της αγοράς», θα δώσει δουλειά και σε επαγγελματίες και σε μηχανικούς, ενώ και οι ιδιοκτήτες θα καταφέρουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις ιδιοκτησίες τους εξοικονομώντας ενέργεια, που είναι και το ζητούμενο αυτή την εποχή.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις