Με το ζόρι παντρειά θέλει να κάνει ο Κ. Γαβρόγλου σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 18/04/2019 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2019 15:00
Μπορεί ο υπουργός Παιδείας να ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αν διαφωνεί με τη συγχώνευση που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, θα την αποσύρει, ωστόσο δεν έγινε αυτό. Έτσι, το βράδυ της Τρίτης, στο πολυνομοσχέδιο που αποτελείται από 226 άρθρα και 404 σελίδες, περιλαμβάνεται κανονικά η συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου συν τη ΣΤΕ του ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, αυτό ήταν η βασική αιτία που η Σύγκλητος απέρριπτε τη συγχώνευση.
Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι άγνωστο, με τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να έχει ήδη ξεκινήσει.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες μας από την Πρυτανεία, θα συνεχιστούν οι αντιδράσεις, ενώ πλέον το Πα.Πελ. θα επιβαρυνθεί με πρόστιμα που θα του επιβληθούν από την Ε.Ε., μιας και στα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα οι ημερομηνίες είναι απόλυτες. Υπάρχει, δε, φόβος ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη πληρωμή μέρους του προσωπικού που αμείβεται μέσω προγραμμάτων.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις