Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού

Πρώτη Δημοσίευση: 24/12/2015 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/12/2015 14:15
Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, εκκλησιαστική περιουσία, σχέση Εκκλησίας- Κράτους, προσευχή στα σχολεία… ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που θέσαμε στο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο στη συνέντευξη που ακολουθεί, μιας και απασχολούν εσχάτως την επικαιρότητα. 
Το Μάρτιο, άλλωστε, συμπληρώνει 9 χρόνια στο τιμόνι της μεσσηνιακής Μητρόπολης και ένα από τα πολλά που έχει καταφέρει, είναι το άνοιγμα της Εκκλησίας στην τοπική αρχικά κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αφού είναι καθηγητής και, μάλιστα, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πολλάκις εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
 
Καθημερινά τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια επίθεση - αμφισβήτηση στην Εκκλησία. Μπορείτε να δώσετε μια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό;
Διότι η Εκκλησία αποτελεί επικοινωνιακά το εύκολο μέσο, προκειμένου να αποδείξουμε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις.
 
Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Κατ’ αρχάς, ποια η γνώμη σας για τους ομοφυλόφιλους, αλλά και ποια η άποψή σας για το συγκεκριμένο σύμφωνο.
Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας.
 
Εκκλησιαστική περιουσία... Συχνά ακούμε την άποψη ότι η Εκκλησία δε φορολογείται και μόνο εισπράττει. Ποια η γνώμη σας;
Αυτό είναι λάθος και ανακριβές. Η Εκκλησία φορολογείται τόσο για την ακίνητη περιουσία της όσο και για τα έσοδά της και, μάλιστα, στο πλαίσιο των φορολογικών υποχρεώσεων που υφίσταται σε κάθε Ν.Π.Δ.Δ. Παράλληλα προς αυτή τη φορολόγηση προσφέρει το κοινωνικό και προνοιακό έργο, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έργο το οποίο θα έπρεπε να προσφέρει το λεγόμενο κράτος πρόνοιας. Για την υποτιθέμενη αυτή προσφορά του δε θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι φορολογεί τον Έλληνα πολίτη.
 
Ας το δούμε σε τοπικό επίπεδο... Μιλήστε μας για τις δράσεις της εδώ Μητρόπολης σε θέματα προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη.
Η Μητρόπολη μέσα από τις κοινωνικές της δομές και δράσεις προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στον οποιοδήποτε δοκιμάζεται από αυτήν την κρίση. Προσπαθεί στο πλαίσιο του σεβασμού και της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου να επιλύσει τα προβλήματά του χωρίς διαφημίσεις, διακρίσεις ή διαχωρισμούς.
 
Ακόμη ένα ζήτημα που αναφέρεται συχνά από τον κόσμο είναι η σχέση Εκκλησίας - Κράτους. Είστε υπέρ του διαχωρισμού;
Δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά με ένα ναι ή ένα όχι. Η πολυετής και πολυχρόνια σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, ήδη από το 1830 μέχρι σήμερα, έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο σχέσεως το οποίο αφορά όλους τους χώρους της ελληνικής κοινωνίας και, ως εκ τούτου, καθίσταται θέμα πολυσύνθετο, πολυδιάστατο και αρκετά περίπλοκο. Εξαιτίας ακριβώς αυτής της δυσκολίας απαιτείται διάλογος μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας, ο οποίος, για να είναι ουσιαστικός, θα πρέπει να εμπνέεται από την αλήθεια και την εμπιστοσύνη.
 
Η νεολαία της κυβερνητικής πλειοψηφίας ζητά να σταματήσει η προσευχή στα σχολεία. Ποια η γνώμη σας;
Το θέμα της προσευχής δεν είναι θέμα ιδεολογίας και πολιτικής, άλλωστε σήμερα ισχύει η δυνατότητα απαλλαγής από την προσευχή, εφόσον το επιθυμούν και οι γονείς του μαθητού.
 
Γενικότερα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια τάση απομάκρυνσης του κόσμου από την Εκκλησία. Ως μητροπολίτης, αλλά και ως καθηγητής, πώς το δικαιολογείτε αυτό, αλλά και πώς μπορεί να αλλάξει;
Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι εμφανίζεται τάση απομάκρυνσης. Μάλλον το αντίθετο ισχύει και, μάλιστα, με την παρουσία και συμμετοχή νέων. Όμως, ότι η Εκκλησία πρέπει να αλλάξει τον κώδικα επικοινωνίας με τους ανθρώπους, ιδίως με τα νέα παιδιά, είναι απαραίτητο. Αυτό συνεπάγεται ότι ο εκκλησιαστικός λόγος δεν πρέπει να περιορίζεται στο «πρέπει» και στο «μη», αλλά είναι αναγκαίο να αποτελεί μέσο απάντησης στα σύγχρονα υπαρξιακά προβλήματα του ανθρώπου και τις προκλήσεις του σύγχρονου πολιτισμού.
 
Κάθε μέρα φτάνουν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν ως στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Θεωρείτε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει επαρκώς αυτό το θέμα και τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;
Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα θεωρώ ότι αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα με αρκετή επιπολαιότητα και πειραματισμό, γι’ αυτό και η προσπάθεια επίλυσής του οδηγείται σε αδιέξοδο. Η μη ύπαρξη ενός ουσιαστικού και πραγματικού νομικού πλαισίου, όπως και η έλλειψη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης των μεταναστών δε βοηθά στην επίλυση των αναφυομένων προβλημάτων. Αν δεν προσέξουμε, σε λίγο καιρό το πρόβλημα από θέμα επιβίωσής τους θα μετατραπεί σε ζήτημα κοινωνικής συμβίωσης με απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνέπειες.
 
Αποτέφρωση: Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να μην ταφούν, αλλά να αποτεφρωθούν. Είναι κάτι που σας βρίσκει αντίθετο: Αν ναι, γιατί;
Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και το σώμα μας, όπως και η ψυχή μας, δεν αποτελεί ατομικό κτήμα. Επιπλέον, δε, ο σεβασμός προς την ύλη (σώμα – σάρκα) είναι στοιχείο περί της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας για τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και ο οποιοσδήποτε καταστροφικός βιασμός της ύλης, ο οποίος πραγματοποιείται υπό το σκεπτικό μιας ατομικιστικής διαχείρισης του σώματος, είναι απορριπτέος και καταδικαστέος από την Εκκλησία.
 
Είστε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση;
Για την επίλυση της κρίσης απαιτείται η υπέρβαση των μικροπολιτικών επιδιώξεων. Η κοινοβουλευτική συναίνεση, η καταξίωση που πρέπει να αποκτήσει ο πολιτικός κόσμος στη συνείδηση του λαού και η σταθερότητα στις επιλογές, πρέπει να επιτευχθούν, προκειμένου όλα αυτά να αποτελέσουν τις ασφαλιστικές δικλείδες για να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από τις επενδύσεις. Επιπλέον, απαιτείται η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας ως πρωτογενούς παράγοντα ανάπτυξης και αποδυνάμωσης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΣχόλια

Σεβασμός προς όλους τους συνανθρώπους μας. Πολύ σωστά. Και βεβαίως ΟΛΟΙ οι άνθρωποι είμαστε δημιουργία Του Θεού. Κανένα ομοφυλόφιλο δεν κρίνουμε και δεν ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ πολύ περισσότερο. ΟΜΩΣ Ο Θεός μας έπλασε και ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ Η ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. Η ομοφυλοφιλία λοιπόν και οι επιλογές σεξουαλικότητας των ανθρώπων (ομοφυλόφιλοι) ΔΕΝ είναι ΟΥΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Του Θεού, ΟΥΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ‘’ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ’’ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ αλλά αποτέλεσμα της - - ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ - - επιλογής των ανθρώπων να επιλέξουν την ΑΜΑΡΤΙΑ και την πτώσης τους ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ζούμε λοιπόν κατά το δικό μας ΘΕΛΗΜΑ και όχι κατά το θέλημα Του Δημιουργού μας . Και φυσικά όλοι πέφτουμε σε αμαρτίες και σε διαφορετικές μορφές με πρώτο εμένα που το καταλαβαίνω και το δέχομαι προσπαθώντας και ζητώντας την διόρθωση. ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Ο Χριστός μας συγχώρεσε την πόρνη αλλά της είπε πήγαινε γυναίκα αφού κανείς δεν σε κατηγορεί και ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΑΡΤΗΣΕΙΣ. Οι ομοφυλόφιλοι κατ’ επιλογήν ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ και επαναλαμβάνουν ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ. Η μεγαλύτερη ένδειξη κακίας και κρυφού μίσους είναι ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΤΩΣΗ και άλλους συνανθρώπους μου ώστε να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΩ.

Κύριε Σαμαρά, και για τα ζώα που παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις, τί έχετε να μας πείτε? είναι επιλογή τους να ζούν με την αμαρτία? έχουν αποκυρήξει την διδασκαλία του κυρίου? Επίσης κάποιο ΠΡΟβλημα πρΕΠΕΙ ΝΑ Υπάρχει με το πλΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΑς, MAλλον ΧΑΛασε ΤΟ CAPs locK.

Αγαπητέ Παναγιώτη. Ο Δημιουργός της κτίσης ΜΟΝΟ ΚΑΛΩΣ έπλασε την κτίση. Η ανατομία του άντρα και της γυναίκας για το χάρισμα της τεκνοποιίας είναι ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΜΕΤΑ την πτώση του ανθρώπου, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ του να ζει κατά το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ, εξέπεσε στην φθορά και στον φυσικό θάνατο, αφού πλάστηκε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να επιλέγει. Η ΕΝΤΕΧΝΗ ΠΛΑΝΗ με επιλεκτική υποκειμενικότητα, να παίρνουμε κάποια παραδείγματα από τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου, που έτσι πλάστηκαν για λόγους που γνωρίζει Ο Δημιουργός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ για να το μεταφέρουμε και να το παραλληλίσουμε με την Κορωνίδα της δημιουργίας που είναι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν. Κάθε αντικειμενικός και με «διάκριση» άνθρωπος καταλαβαίνει την αλήθεια. Πιστεύω και εσύ από τον ευγενικό τρόπο γραφής. Το πληκτρολόγιο μου είναι «υγειές», απλώς τονίζω τις λέξεις. )). Καλή σου ημέρα.

Δυστηχώς η επιμονή σας να πιστεύετε στον προσωπικό αόρατο θεό σας, δεν δίνει δυνατότητα σοβαρού διαλόγου. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ρεαλισμού και απαραίτητων γνώσεων για το πώς δημιουργήθηκε και λειτουργεί ο κόσμος, και η επιμονή σας να αναφέρετε για κάθε θέμα που δεν γνωρίζετε τον "δημιουργό" δεν είναι σοβαρό επιχείρημα για καμμία συζήτηση. καλημέρα σας.

Καλή χρονιά και υγεία σε όλους! Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σας στην «επιλογή». Γιατί κάποιος να επιλέξει να είναι ομοφυλόφιλος; Μήπως για τον ίδιο λόγο που κάποιος «επιλέγει» να είναι αριστερόχειρας, πράγμα που πριν από μερικές δεκαετίες επίσης θεωρείτο ότι απαιτεί «διόρθωση»; Και για εμάς που έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα κράτος του διαφωτισμένου κόσμου, τα πράγματα είναι καλά. Σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είναι περίεργο να «επιλέγουν» τόσοι πολλοί να είναι κάτι για το οποίο μπορούν να καταδικαστούν σε θάνατο, όπως και δυστυχώς συμβαίνει.

Αγαπητέ Παναγιώτη, oι ομοφυλοφιλικές τάσεις που υπάρχουν μεταξύ ζώων δεν είναι σεξουαλικής ουσίας αλλά κατά ένα τρόπο ένα παιχνίδι κυριαρχίας. Αν θέλετε ρωτήστε όποιον κτηνίατρο θέλετε

Συμφωνώ μαζί σας. Έγινε της μόδας να αποδεχόμαστε οτιδήποτε χωρίς να ελέγχουμε εάν αυτό συμφέρει τον άνθρωπο.Όταν ένας άνθρωπος έχει κάποιο πρόβλημα προσπαθεί να το ξεπεράσει κι όχι να το μεταδώσει στους άλλους. Κι ερωτώ: Από την πλευρά της επιστήμης, Βιολογίας, Ανθρωπολογίας και Παιδοψυχολογίας ποια είναι η άποψη των επιστημόνων;

Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και το σώμα μας, όπως και η ψυχή μας, δεν αποτελεί ατομικό κτήμα. Επιπλέον, δε, ο σεβασμός προς την ύλη (σώμα – σάρκα) είναι στοιχείο περί της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας για τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και ο οποιοσδήποτε καταστροφικός βιασμός της ύλης, ο οποίος πραγματοποιείται υπό το σκεπτικό μιας ατομικιστικής διαχείρισης του σώματος, είναι απορριπτέος και καταδικαστέος από την Εκκλησία.... Απορριπτέα και καταδικαστέα, μάλιστα.Άσε που δεν έχει και κονόμα σε αυτές τις περιπτώσεις.Ευτυχισμένο το 1916

"...Θαῦμα ἡκολούθησεν ἐν τῇ Χριστοῦ Γεννήσει· λέγει γάρ ἕνας Διδάσκαλος ὅτι τήν νύκταν ἐκείνην, κατά τήν ὁποίαν ἐγεννήθη ὁ Δεσπότης Χριστός, ἔστειλε πρῶτον ἕναν Ἄγγελον καί ἐθανάτωσεν ὅλους τούς ἀρσενοκοίτας ( =ὁμοφυλόφιλους ), ὅπου ἦσαν εἰς τόν Κόσμον, καί ἔπειτα ἐγεννήθη, διά νά μή εὐρεθῆ τότε εἰς τήν γῆν, μία τοιαύτη θεομίσητος ἁμαρτία (παρά Ἱερωνύμῳ)"!!! Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Μήπως αυτό βοηθήσει??? ο Μητροπολίτης το εχει διαβάσει κάπου? Εμείς? Καλή Φώτιση.

Καλή φώτιση, και με αγνή χριστιανική αγάπη στην καρδιά, όπως όλοι οι αγνοί χριστιανοί που πράττουν δολοφονίες και διαδίδουν λόγους μίσους, αγαπώντας μονάχα μερικούς απο τους πλησίον τους, και όχι όλους. Χριστιανική αγάπη πάνω απ'όλα, και απο τις γραφές να ακολουθούμε μόνο αυτά που μας βολεύουν. keep going...

Το πιθανότερο η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Αναφέρομαι στα σχόλια που μόλις διάβασα. Η γνώμη μου είναι πως αφενός δε μπορείς να είσαι σίγουρος πότε κάποιος είναι εκ φύσεως ομοφυλόφιλος και αφετέρου δε μπορούμε να ονομάσουμε πραγματικούς ομοφυλόφιλους όσους κάνουν σεξ με το ίδιο φύλο. Ακόμα και από γνωστούς μας αλλά σίγουρα πάντως μέσα από το διαδίκτυο μπορεί να ανακαλύψει κανείς τέτοιες περιπτώσεις. Δηλαδή ανθρώπων που νόμιζαν πως είναι ομοφυλόφιλοι αλλά τελικά δεν ήταν και αυτή τους η στάση οφειλόταν σε ψυχολογικές διαταραχές, τις περισσότερες φορές μάλιστα από το οικογενειακό περιβάλλον, και σε άλλους που νόμιζαν πως ήταν ετερόφυλοι αλλά κι εδώ είχαν εξαναγκαστεί να συμπεριφερθούν με τον άλφα τρόπο λόγω κοινωνικού κατεστημένου και μετά μέσα από διάφορες αφορμές κατανόησαν πως είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτά γινόντουσαν στο παρελθόν και έχουν ταλαιπωρηθεί πολλοί άνθρωποι. Έτσι δεν είναι λύση να κλείνουμε τα μάτια. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή μεγάλη να μη πάμε και στο άλλο άκρο. Γιατί τώρα πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να συνάψει ομοφυλοφιλικές σχέσεις χωρίς να είναι πραγματικά ομοφυλόφιλος απλά να έχει μπερδευτεί η σεξουαλικότητά του. Οπότε ναι μεν πρέπει να δοθεί ελευθερία στην έκφραση της σεξουαλικότητας και δεν επιτρέπεται κανείς να επεμβαίνει σ αυτό και να διαχωρίζει τους ανθρώπους αν είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διαφυλαχτούν και να προσεχθούν και οι περιπτώσεις εκείνες των ανθρώπων που έχουν έντονη σεξουαλική διαταραχή.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ με το επονείδιστο χρέος αλλά και την οικονομική κρίση εξακολουθεί ακόμα και στις μέρες μας από καρεκλοκένταυρους χαρτιογιακάδες και δήθεν προοδευτικούς να αποδεικνύει τον στρουθοκαμηλισμό τους αλλά κυρίως να επιβεβαιώνει την παραδοχή μας ότι όλα είναι θέμα Παιδείας σε τούτη την χώρα. Με αφορμή τα όσα εκφράστηκαν για το Σύμφωνο Συμβίωσης Ομόφυλων ατόμων με ομοφοβικά, εμετικά, ρατσιστικά και ακραία σχόλια από καλοβολεμένους πολιτικούς που έβγαλαν χρυσάφι στο εξωτερικό ή από υποκριτές ιερωμένους που μετέτρεψαν το Αγάπάτε Αλλήλους σε..Βαράτε Αλλήλους αποδεικνύει ότι τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δυσδιάκριτα στην χώρα μας. Διότι με αφανή, αστήρικτα, ημιμαθή, προκλητικά επιχειρήματα δεν έχουν αντιληφθεί την παγκόσμια και διεθνή πραγματικότητα. Είχα γράψει ότι η κύπρος θα ψήφιζε πρώτη το Σύμφωνο ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ από τη χώρα μας και ήμουν αληθής. ΟΜΩΣ κυρίως προκαλεί αποστροφή η υποτιθέμενη ρητορία των δήθεν προοδευτικών και μορφωμένων ευτυχώς ελάχιστων καρεκλάτων Ελλήνων που θεωρούν ότι οι LGBT δεν έχουν δικαίωμα ως Έλληνες και φορολογούμενοι να ασκήσουν τα αυτόνόητα δικαιωματά τους. Κυρίως όταν η χώρα μας δεν υιοθετεί το διεθνές, ευρπωαικό δίκαιο εναρμονίζοντας την νομοθεσία της. Προφανώς οι αστήρικτοι λόγοι τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι θα έρχονταν νεά βαριά πρόστιμα με καταδίκες για την χώρα μας. Όταν στην ουσία η χώρα μας όφειλε να αλλάξει προ καιρού. Να μην στερήσουν την ένωση πολιτών και ατόμων, να μην δίνουν το δικαίωμα στην Αγάπη και τον αυτοπροσδιορισμό. ΠΑΝΩ από όλα όμως θεωρώ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ για την Ελλάδα την χώρα του Φωτός που δημιούργησε την Δημοκρατία, τον Πολιτισμό και κυρίως τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από την αρχαιότητα, σήμερα να τα απεμπολεί και με αναληθείς ρητορίες ορισμένων ελάχιστων ομοφοβικών να παραγκωνίζει την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Στο τέλος ας αναλογιστούν ότι ο Άνθρωπος ακόμα διακρίνεται από δύο κύρια συστατικά. Την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ που υπάρχει ως δεδομένο ακόμα και στα ελληνικά ιδεώδη -ακόμα και στο ευαγγέλιο που επίτηδες διαστρεβλώνουν οι ραδσοφόροι- αλλά και την ΕΞΕΛΙΞΗ. Την μαγικη΄λέξη που σημαίνει ότι τα πάντα ρει και η ανθρώπινη υπόσταση δεν μπαίνει σε στερεότυπα, σε κλισέ, αλλά διευρύνεται, εξελίξεσσεται, ενοποιεί και ενώνει τους ανθρώπους. Πριν ευχηθώ καλές γιορτές να υπενθυμίσω ότι αν αυτή η χώρα έχει μέλλον ίσως έχει από εκείνους που θα δημιουργήσουν το μέλλον. Άσχεται από τον ερωτικό τους προσανατολισμό. Αρκεί να έχουν αγαπη ΓΙΑ όλους. Γιατί ευτυχώς όσοι στηρίζουν τους LGBT είναι νοήμονες, είναι φίλοι τους, είναι άνθρωποι, είναι οραματιστές, είναι σαν τις κουκίδες που μας ενώνουν όλους. Εξάλλου ο Νόμος της Αγάπης νικάει πάντα.. JULIAN ASIMAKOPOULOS

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις