Μια βραδιά γεμάτη Χατζηδάκι στη Μπουκαδούρα…

Πρώτη Δημοσίευση: 17/06/2017 11:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/06/2017 11:55
Μια βραδιά γεμάτη από τον Μάνο Χατζηδάκι και τη μουσική του έζησαν όσοι βρέθηκαν προχθές το βράδυ στη Μπουκαδούρα, στο Πάρκο του Λιμενικού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ένα επετειακό αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τον θάνατό του (23 Οκτωβρίου 1925-15 Ιουνίου 1994). Ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, αρχικά, μοιράστηκε με το κοινό φωτογραφικά στιγμιότυπα από το αρχοντικό σπίτι στην Ξάνθη, όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδιά του χρόνια ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και το οποίο ανακαινίστηκε πέρυσι για να στεγάσει προσωπικά του αντικείμενα, αλλά και να αποτελέσει ένα σύγχρονο στέκι πολιτισμού. Ο ίδιος παρουσίασε μια σύντομη βιογραφία με τους βασικούς σταθμούς της ζωής και του έργου του συνθέτη, ενώ αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση του μαζί του, που, αν και σύντομη, εδραιώθηκε μέσα από μια αρνητική κριτική που είχε γράψει ο κ. Μονεμβασίτης στην Ελευθεροτυπία, με τον Χατζηδάκι να τηλεφωνεί στην εφημερίδα όχι για να παραπονεθεί, αλλά για να δώσει συγχαρητήρια για την αντικειμενικότητά της...
Η συντονίστρια της εκδήλωσης και προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Νινέτα Σωτηράκη, στάθηκε ιδιαίτερα στον διορατικό «οικουμενικό στοχαστή» Μάνο Χατζηδάκι, καλώντας μας να σταθούμε εκτός από το ανεκτίμητο μουσικό του έργο και στα πάντα επίκαιρα κείμενά του.        
Η βραδιά έκλεισε με αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσαν μοναδικά η Μαρία Τσώνη και ο Ηλίας Κολινιάτης, που έπαιξε και κιθάρα, ενώ το σχήμα συμπλήρωσε η Φιλοθέη Μαστέα με το φλάουτό της.
Χ.Ε.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις