Μια βραδιά όμορφων εκμυστηρεύσεων «Παρέα με την Ποίηση ΙΙ» αφιερωμένη στη μνήμη της Γιώτας Αργυροπούλου

Πρώτη Δημοσίευση: 25/03/2019 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/03/2019 08:29
Πλημμύρισε με ποίηση η "Αυλή της Γιωργίτσας" στην Παλιά Καρδαμύλη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Παρέα με την Ποίηση», που πραγματοποίησε για το βραδάκι της Πέμπτης για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα με έντονα συγκινησιακή φόρτιση, μιας και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της ποιήτριας Γιώτας Αργυροπούλου. Οι φίλοι της, ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κωστέας και ο δημοσιογράφος και ποιητής Θανάσης Παντές ήταν οι «πλοηγοί» της εκδήλωσης. Με ένα μοναδικό, αριστοτεχνικό τρόπο ο καθένας τους, κατάφερε να φιλοτεχνήσει με απίστευτα χρώματα το πορτραίτο της Γιώτας, αναδεικνύοντας ένα πλήθος από γνωστές, αλλά κυρίως άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απαγγέλθηκαν από τους παρευρισκόμενους αγαπημένα ποιήματα από τις συλλογές της.
Με την παρουσία του σφράγισε τη βραδιά και ο σύζυγος της αείμνηστης ποιήτριας, Δημήτρης Βλαχογιώργης. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με μια γλυκύτητα στο πρόσωπό του, με ένα μόνιμα πικρό χαμόγελο στα χείλη και με τα μάτια στραμμένα χαμηλά, άκουγε όλα όσα με τόση ζέση ειπώθηκαν εκείνο το βράδυ. Άνοιξε, επίσης, την καρδιά του εξιστορώντας όμορφες αναμνήσεις που είχε την τύχη να μοιραστεί μαζί της.
Ο στενός φίλος της Γιώτας, ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος, μιας και ήταν δύσκολο να παρευρεθεί, έκανε αισθητή την «παρουσία» του μέσω ενός συγκλονιστικού, κειμένου του για τη μνήμη της, που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό «Flash της Μεσσηνίας» στις αρχές του χρόνου.
Όλοι είχαν λόγο τη βραδιά εκείνη: φίλοι, γνωστοί, λάτρεις της ποίησης και του έργου της Γιώτας γενικότερα, ακόμη κι αν δεν είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν από κοντά. Ήταν η βραδιά όμορφων εκμυστηρεύσεων, που ολοκλήρωνε το πορτραίτο όχι απλά μιας ποιήτριας, αλλά και εκείνο, το άλλο, που για να το αποδώσει κανείς με λέξεις, νιώθει την ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο κεφαλαία γράμματα: ΑΝΡΘΩΠΟΣ.... 
Όσοι τιμήσανε την εκδήλωση με την παρουσία τους, είχανε τη  χαρά να ακούσουνε από τα ίδια τα χείλη του Θανάση Παντέ για πρώτη φορά ένα νέο ποίημά του αφιερωμένο στη μνήμη της Γιώτας Αργυροπούλου, γραμμένο μόλις μία ημέρα πριν. 
Ο δε στενός της φίλος, ελληνιστής, μεταφραστής και μουσικός, Josh Barley, δεν κατάφερε τελικά να παρευρεθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις