Μια μουσική εκδήλωση «γεμάτη αλληλεγγύη» από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 10/04/2017 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/04/2017 09:51
Μουσική εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης το 4ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + / INCLUDE. Πέρα από μαθητές του σχολείου, έλαβαν ακόμη μέρος οι: Μελίφωνο, Βlack Forest, Άκης Σιψάς - Κων. Μανωλόπουλος - Θανάσης Μπουφέας και Βlues Escape.
Τα δε έσοδα δόθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS, στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., στο Κοινωνικό Ιατρείο και στο Σύλλογο Ξαναρχί-ζω.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να περάσει το μήνυμα στον κόσμο της πόλης ότι ένα σχολείο μπορεί να «ανοιχτεί και να αντιληφθεί την κοινωνική πραγματικότητα», κάτι που οι μαθητές εμπέδωσαν και «έδωσαν την ψυχή τους» για την επιτυχία της.
Το «Θάρρος» βρέθηκε πριν από την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο και μίλησε με αρκετούς από τους συμμετέχοντες, θέλοντας να μάθει πώς αποφάσισαν να λάβουν μέρος σε κάτι τέτοιο. Πραγματικά οι απαντήσεις των παιδιών ήταν αφοπλιστικές, παιδιά που, όπως μας είπε η καθηγήτρια του 4ου ΓΕΛ, Αμαλία Μπεσμπέα, δεν είναι του καναπέ και του Survivor.
Όπως μας είπαν, η συναυλία της Πέμπτης είχε χαρακτήρα εκπαιδευτικό αλλά και αλληλεγγύης, αφού τα έσοδα θα δίνονταν σε οργανισμούς που τα έχουν ανάγκη. Οργανισμούς της πόλης που συμβάλλουν καθημερινά στη λειτουργία εθελοντικών προγραμμάτων.
Όσο για τον τίτλο της εκδήλωσης, που ήταν «Το σχολείο ανοίγεται στην κοινωνική πραγματικότητα»,  σχολίασαν ότι ένα σχολείο δεν είναι μια κλειστή κοινωνία, αλλά μέρος της και πρέπει να αλληλεπιδρά με αυτή.
Να σημειωθεί εδώ ότι η συναυλία αποτέλεσε μέρος του προγράμματος ERASMUS, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο με συντονίστρια την καθηγήτρια Κέλλυ Κατσίρου, ενώ φιλοξενήθηκαν στην Καλαμάτα 20 μαθητές από διάφορες χώρες και ειδικότερα τη Λιθουανία, την Ολλανδία και την Ιταλία. Οι δε Καλαματιανοί μαθητές θέλησαν να δείξουν μέρος του πολιτισμού της Ελλάδας, την αλληλεγγύη που υπάρχει στην πόλη μας και το όραμά τους για μια Ευρώπη διαφορετική.
Εκτός, όμως, από τους μαθητές, συμμετείχαν εθελοντικά κι άλλα μουσικά σχήματα της πόλης. Μιλώντας μαζί τους, μας εξήγησαν ότι βρέθηκαν στην εκδήλωση, αφού είναι κοντά σε τέτοιες προσπάθειες και δε θα μπορούσαν να μη συμμετάσχουν. Μεγάλη, δε, σημασία στο να πουν το «ναι» είχε η θέληση του σχολείου να μπει στην κοινωνία και να προβάλει εθελοντικές ομάδες της Καλαμάτας.
Κλείνοντας ο λυκειάρχης του σχολείου, Γιώργος Κώτσαρης, δήλωσε στο «Θάρρος» ότι η εκδήλωση είχε κοινωνικό χαρακτήρα, με πρόθεση να βοηθηθούν ευπαθείς ομάδες της πόλης.
Σχετικά με τους μαθητές που συμμετείχαν, μας είπε ότι υπήρξε τεράστια ανταπόκριση και δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις