Μια συνεργασία ανθρωπιάς και εκπαίδευσης ανάμεσα σε ΤΕΙ Πελοποννήσου και Παιδικά Χωριά SOS

Πρώτη Δημοσίευση: 01/09/2017 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/09/2017 18:17
Ένα ιδιαίτερης σημασίας μνημόνιο υπογράφηκε χθες στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ανάμεσα στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τα Παιδικά Χωριά SOS. Μια συμφωνία που στοχεύει στη συνεργασία σε θέματα και αντικείμενα που αφορούν στην εκπαίδευση νέων και ανέργων, καθώς και σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης και απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.
Ο μέχρι χθες πρόεδρος του ΤΕΙ, Δ. Βελισσαρίου, παρατήρησε ότι είναι τιμή που τα Παιδικά Χωριά SOS επέλεξαν το συγκεκριμένο Ίδρυμα για να συνεργαστούν.
Επίσης, υποστήριξε ότι δεν είναι τυχαίο που το ΤΕΙ Πελοποννήσου έχει αποδείξει ότι στη Σχολή που υπηρετεί τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή τη Σχολή Τεχνολογίας και Γεωπονίας Τροφίμων, έχει κάνει σημαντικά βήματα, με εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό που είναι άξιο να φέρει σε πέρας τέτοιου είδους συνεργασίες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παραπάνω αξιολογήθηκαν από τους ανθρώπους των Παιδικών Χωρίων και έτσι κατέληξαν σε αυτή τη συμφωνία. Συμφωνία που, όπως είπε, συν τω χρόνω θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί σε περισσότερα πεδία.
Από την πλευρά των Παιδικών Χωριών SOS, στο Ίδρυμα βρέθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτριος Βάττης. Όπως ανέφερε, ξέρει καλά το έργο του ΤΕΙ, αφού και ο ίδιος είναι ομότιμος καθηγητής στο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Αθήνας.
Σχετικά με το υπογραφέν μνημόνιο, είπε ότι αποτελεί μεγάλη ευτυχία αλλά και συγκίνηση για τον ίδιο να χαιρετίζει αυτή τη συνεργασία.
Όσο για το περιεχόμενο του προγράμματος, σημείωσε ότι έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον τεχνολογικό τομέα του Ιδρύματος της Καλαμάτας, με σκοπό να αξιοποιηθεί ένα οίκημα όπου θα εκπαιδεύονται οι νέοι στον πρωτογενή τομέα, με δημιουργία νέων καλλιεργειών.
Κατά τη γνώμη του κ. Βάττη, το παραπάνω θα έχει πολλαπλά οφέλη «τόσο στην εκπαίδευση και στην απασχόληση όσο και στη γενικότερη κοινωνία της δια βίου εκπαίδευσης οικογενειών με τις οποίες ασχολούνται τα Παιδικά Χωριά SOS».
 
Ο κόσμος της Καλαμάτας έχει αγκαλιάσει τα Παιδικά Χωριά SOS
Με τη σειρά της, η συντονίστρια της Ομάδας Στήριξης των Χωριών στην Καλαμάτα, Ρούλα Χριστάκη, δήλωσε συγκινημένη για τη συμφωνία. Όπως είπε, έπειτα από 10 χρόνια συνεργασίας στην Καλαμάτα, οι άνθρωποί της έχουν αγκαλιάσει αυτό το πρόγραμμα.
Το πολύ σημαντικό για τα Παιδικά Χωριά SOS, σύμφωνα με την κα Χριστάκη, είναι ότι έχουν καταφέρει να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Έτσι μπορούν να καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες. Μία από αυτές είναι και η εκπαίδευση, κάτι που θα γίνει με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε χθες στο ΤΕΙ. 

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις