Μισθώσεις, επεκτάσεις και νέα ξενοδοχεία στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 16/05/2017 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2017 17:48
Δύο ξενοδοχεία θα διατεθούν προς μακροχρόνια εκμίσθωση από Δήμους, ενώ εκχωρήθηκαν τρεις άδειες για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου, για την αλλαγή χρήσης κτηρίου σε ξενοδοχείο και για την επέκταση υφιστάμενης μονάδας σε προορισμούς της Πελοποννήσου, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην «Καθημερινή».
Ειδικότερα, ο Δήμος Τριφυλίας αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών για την εκμίσθωση του δημοτικού τουριστικού ξενώνα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Ο Δήμος προτίθεται να νοικιάσει τον ξενώνα για χρονικό διάστημα 50 ετών με μειωμένη μίσθωση, με την προϋπόθεση ο μισθωτής να αναλάβει το σύνολο των δαπανών ανακατασκευής του ακινήτου, όπως αυτές περιγράφονται από σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Επίσης, ο μισθωτής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ακίνητο αποκλειστικά για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, υποστηρίζοντας τον ποιοτικό τουρισμό.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Καλαβρύτων προκήρυξε επαναληπτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της ξενοδοχειακής μονάδας Δάφνης και των αθλητικών της εγκαταστάσεων. Ο διαγωνισμός, προφορικός και πλειοδοτικός, θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου, στο Δημαρχείο. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, η μίσθωση θα διαρκέσει για διάστημα 15 ετών.
Εν τω μεταξύ, χορηγήθηκε άδεια στην εταιρεία South Coast A.E. για την επέκταση ξενοδοχείου στην περιοχή Βουνάρια της Μεσσηνίας. Επίσης, δόθηκε άδεια στην κα Ανθή Καρροπούλου για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων στην περιοχή της Μεσσήνης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις