Μουσείο Χλωρίδας στον Ταΰγετο, από Δήμο και ΤΕΙ Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 20/06/2013 19:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/06/2013 19:35
Το πρώτο σπουδαίο βήμα για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και ΑΤΕΙ Πελοποννήσου αποτελεί το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας και ο πρύτανης - πρόεδρος του ΑΤΕΙ, Δημ. Βελισσαρίου.
Τα πεδία συνεργασίας είναι:
-Αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου
-Πολλαπλασιασμοί φυτών – Φυτωριακές εργασίες
-Σήμανση χλωρίδας αστικού πρασίνου
-Συμμετοχή στις εκθέσεις γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
-Αγροτικός τομέας
-Πτυχιακές εργασίες σπουδαστών
-Δημοτικός λαχανόκηπος και σχολικοί κήποι
-Παραχώρηση δημοτικού χώρου για πρακτική άσκηση σπουδαστών.
Στη συνάντηση,  παρουσία του αντιδημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου και του διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Ι. Λιοντήρη, αναφέρθηκε ότι έχουν γίνει από πλευράς ΑΤΕΙ συνεννοήσεις με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ως προς την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα LIFE, για την καταγραφή και ανάδειξη της ενδημικής χλωρίδας του Ταϋγέτου, και τη δημιουργία Μουσείου Χλωρίδας στον ορεινό όγκο και ενός βοτανικού κήπου. Για τον τελευταίο, το Δασαρχείο Καλαμάτας συναινεί στην παραχώρηση εκτάσεως ενός στρέμματος στο χώρο του παλαιού ξυλοπριστηρίου Αρτεμισίας.
Ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει μεγάλο μέρος του παλιού Δημοτικού Σχολείου Αρτεμισίας για την εγκατάσταση του Μουσείου Χλωρίδας, στο οποίο θα είναι δυνατόν να διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΤΕΙ, θα παραμείνει τμήμα του προς χρήση του Κοινοτικού Καταστήματος και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ ο κ. Νίκας σημείωσε πως «η συνεργασία αυτή και η χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου αποτελούν τη μόνη ελπίδα να δώσουμε μόνιμη ζωντάνια στην περιοχή».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις