Μουσική γύρω από την κιθάρα την Κυριακή στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 17/02/2017 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/02/2017 19:03
Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολών της «Φάρις», διοργανώνουν τον Κύκλο «Μουσικές του Κόσμου».
Ο Κύκλος αυτός φέρνει το κοινό σε επαφή με διαφορετικές συνιστώσες της τέχνης της μουσικής από την αρχαιότητα έως σήμερα και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, παρουσιάζοντας πολλές διαφορετικές πλευρές της μουσικής.
Μεθαύριο Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95) και ώρα 20.00, ο Κύκλος θα κλείσει με μουσική του 21ου αιώνα γύρω από την κιθάρα. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, που φέτος θα κλείσει τα 6 χρόνια γόνιμης παρουσίας.
Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου και υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, θα παρουσιαστούν τα έργα που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό σύνθεσης για κιθάρα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου. Θα αποδοθούν, επίσης, πρωτότυπα έργα για κιθάρα και ούτι, που συνέθεσαν οι Θοδωρής Παναγόπουλος, Νικόλας Παλαιολόγος και Στάθης Γυφτάκης.
Επίσημοι καλεσμένοι είναι ο ακαδημαϊκός, διαπρεπής συνθέτης και μαέστρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Θόδωρος Αντωνίου, ο διαπρεπής κιθαριστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Φ.Κ. Βόλου, Κώστας Κοτσιώλης και ο συνθέτης και κιθαριστής Λεωνίδας Κανάρης.
Συμμετέχουν οι: Βίκη Βασιλειάδη (φλάουτο), Γεωργία Τσολάκη (βιολί), Μαρία Κολόζου (κιθάρα), Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα), Νικόλας Παλαιολόγος (ούτι) και Γιάννης Μανωλακάκης (κλαρινέτο). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις