Μουσική μαγεία και χριστουγεννιάτικο πνεύμα στη γιορτή του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 22/12/2017 09:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/12/2017 09:13
Στο μαγικό κόσμο της μουσικής και στο κλίμα των Χριστουγέννων παρέσυραν το πολυπληθέστατο κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της περασμένης Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους τα παιδιά παρουσίασαν μια εντυπωσιακή, άρτια και άψογα οργανωμένη και εκτελεσμένη γιορτινή εκδήλωση, που πρόσφερε περίπου ένα 3ωρο μουσικής πανδαισίας. Ήταν ένα λαμπρό καθρέφτισμα της δουλειάς που γίνεται απ’ όλους στο σχολείο και χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό, αγόγγυστη συμμετοχή ή, καλύτερα, κατάθεση ψυχής, ενότητα και φυσικά αγάπη για αυτό που κάνουν.
Συγγενείς και φίλοι των παιδιών, του σχολείου και της τέχνης παρακολούθησαν με έκδηλη υπερηφάνεια και εντυπωσιασμό όλο το πρόγραμμα. Βυζαντινές Χορωδίες, Ευρωπαϊκή Χορωδία, Φωνητικό Σύνολο Λυκείου, Σύνολο κιθαρών, Μπάντα, Ορχήστρα Α΄ Γυμνασίου-Προπαιδεία, Συμφωνική Ορχήστρα, Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα έπαιξαν και τραγούδησαν εκπληκτικά αποτελούμενες από παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Ήταν η μία καλύτερη από την άλλη και κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού.
Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Γιάννης Σόλαρης, μοίρασε απλόχερα συγχαρητήρια, ευχαριστίες και ευχές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος προσφέρει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή του σε κάθε πρόβλημα και προσπάθεια του σχολείου, με ξεχωριστή συμβολή στη συγκρότηση της νεοσύστατης φιλαρμονικής.
«Κάθε φορά μάς συγκινείτε και μας εκπλήσσετε» σχολίασε στο φινάλε από την πλευρά του ο Βασίλης Τριγκιλίδας, εκπροσωπώντας ως πρόεδρος το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου – φορέας που προσθέτει το δικό του καθοριστικό λιθαράκι στην πρόοδο του σχολείου και των παιδιών, κυκλοφορώντας, μεταξύ άλλων, αυτόν τον καιρό ένα καλαίσθητο ημερολόγιο.
Η εκδήλωση της Τετάρτης ήταν αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας, κλείνοντας ιδανικά το 2017 που ήταν αφιερωμένο στην αξεπέραστη Μεσσήνια σοπράνο, το όνομά της οποίας φέρει άλλωστε το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
 
Της Χριστίνας ΕλευθεράκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις