Μπαίνει δυνατά στον τουριστικό χάρτη η Πελοπόννησος

Πρώτη Δημοσίευση: 12/01/2018 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2018 18:19
Προϋπόθεση οι αεροδρομιακές υποδομές - σενάρια για παραχώρηση σε ιδιώτη του αεροδρομίου Καλαμάτας
 
Μπορεί τα απολογιστικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο να μην είναι και τόσο ενθαρρυντικά, αλλά οι ειδήσεις που έρχονται φαίνεται να αλλάζουν προς το θετικότερο την εικόνα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του euro2day.gr που υπογράφει ο Παναγιώτης Υφαντής, «σοβαρή υποψηφιότητα να αποτελέσει το μπεστ σέλερ του φετινού καλοκαιριού θέτει η Κως. Η ζήτηση για το νησί είναι υψηλή καθώς βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες των δύο ισχυρότερων τουρ οπερέιτορ TUI και Thomas Cook. Οι κινήσεις της TUI κατά τη διάρκεια του 2018, την ίδια στιγμή, αναμένεται να διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης προς τους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI ξεκαθάρισε το προηγούμενο καλοκαίρι πως η Κρήτη παραμένει η προτεραιότητα στην Ελλάδα, όπως και τα Δωδεκάνησα.
Άφησε, όμως, σαφώς να εννοηθεί πως η Πελοπόννησος είναι ο επόμενος διακαής πόθος της. Οι όποιες κινήσεις, ωστόσο, εξαρτώνται από τις αεροδρομιακές υποδομές.
Το θέμα, σύμφωνα με παράγοντες του χώρου, συνδέεται με τη δυνατότητα χρήσης στρατιωτικών αεροδρομίων όπως της Τρίπολης και της Ανδραβίδας. Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε επόμενο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση σε ιδιώτες ενός ακόμα “πακέτου” αεροδρομίων, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ανταγωνιστικά ως προς τα 14 που έχει αναλάβει να διαχειρίζεται η Fraport Greece».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις