Μπαίνουν τίτλοι τέλους στο σήριαλ της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο…

Πρώτη Δημοσίευση: 17/05/2017 09:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/05/2017 09:46
Η… βαλίτσα της οριστικής διευθέτησης του προβλήματος με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται ότι δε θα πάει… μακριά. Αν και πρόκειται για ζήτημα που προκαλεί ακόμα αντεγκλήσεις και τριγμούς - είναι χαρακτηριστικό ότι στη 2η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά-, η κυβέρνηση "τρέχει" να κλείσει το θέμα της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.
Βέβαια, διάφοροι υπουργοί μάς υπόσχονται ότι στην τελική σύμβαση θα υπάρχουν ουσιαστικές βελτιώσεις από την αρχική, προς όφελος των πολιτών, αλλά επίσημα δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο για να μπορούν να γίνουν ασφαλείς συγκρίσεις. 
Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, η άτυπη προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τους δημάρχους της Πελοποννήσου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έφθασε, σχεδόν, στο τέλος της.. Παρά το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα γίνονταν διάφορες ζυμώσεις και συνομιλίες στην Αθήνα μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και αυτοδιοικητικών, για τη διαμόρφωση μιας κοινής στάσης, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.
Ένα μήνα μετά τη διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και του ΦΟΣΔΑ, κατά την οποία είχε αποφασισθεί να δοθεί το πράσινο φως προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες μέσα στον Απρίλιο για την υπογραφή σύμβασης του έργου, η κατάσταση παρέμεινε στάσιμη.
Φαίνεται, όμως, πως από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση αναλαμβάνει να λύσει το θέμα και προκαλεί άμεσες εξελίξεις. Όλα διαφάνηκαν μέσα από τις τελευταίες του δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος σκιαγράφησε την ασάφεια που υπάρχει στις αποφάσεις και στις επιλογές της αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο τον τελευταίο χρόνο, εξηγώντας πως το γεγονός αυτό καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδιασμού.
Για να μην υπάρξει πρόβλημα και να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε στην αδειοδότηση του ΣΔΙΤ, αφήνοντας περιθώριο για αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Φάμελλος, μάλιστα, αναφέρεται και στην τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ, όπου τελικώς οι δήμαρχοι δεν υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση. Κατόπιν αυτού ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει πως «η Πολιτεία έχει επιλογή που είναι προς όφελος της περιοχής. Θα προτιμούσαμε να έχει αποφασίσει η αυτοδιοίκηση, αλλά αν δεν το κάνει η Πολιτεία μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία».
Κι αυτό θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, με νομοθετική ρύθμιση, στην οποία είναι έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου το θέμα να έχει ολοκληρωθεί τυπικά και ουσιαστικά.
Α.Π.Σχόλια

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ Ή ΑΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ''ΣΩΤΗΡΙΑ'' ΤΗΣ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΡΗΣΗΣ.....ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΦΑΜΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ''ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ '' ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ''ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ'' ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ή ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.....ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ, ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ - ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΔΙΤ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ !!! ΟΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ ΣΔΙΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΔΑ , ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ή ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο κ. ΦΑΜΕΛΟΣ ??? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ'' ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο κ. ΦΑΜΕΛΟΣ, ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΕΣΔΑ ??? ΤΙ ΑΛΑΛΟΥΜ ΔΗΛΩΣΕΩΝ , ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ??? ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ π.χ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΤΗ, Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ Τ ΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΌΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις