Μ. Γερονικολός: «Οι πραγματικοί προοδευτικοί πολίτες να δώσουμε απαντήσεις απέναντι στο δεξιό “κυνισμό” και τον αριστερό “λαϊκισμό”»

Πρώτη Δημοσίευση: 23/04/2019 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/04/2019 09:06
Ο υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Μεσσηνία «εγκαινίασε» ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες
 
 Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Καλαματιανών πολιτών στο νέο τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με τον πολιτικό, που «εγκαινίασε» χθες το βράδυ στον πολυχώρο «Α 49» ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.
Όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, πρόκειται για την απαρχή ενός συστηματικού κύκλου διαλόγου, που επιχειρεί να ανοίξει, με την κοινωνία της Μεσσηνίας, προκειμένου να καταγραφούν, να αναδειχθούν, αλλά και προταθούν λύσεις, από τους ίδιους τους πολίτες, στα μεγάλα και μικρά προβλήματα του τόπου μας.
Με τον κύκλο εκδηλώσεων που έχει τον τίτλο «ελάτε να συζητήσουμε», ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής επιχειρεί να ενδυναμώσει ουσιαστικά τη φωνή του απλού πολίτη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να γίνει συνδιαμορφωτής της πολιτικής πρότασης του κ. Γερονικολού, για το παρόν και το αύριο του νομού, η οποία θα κατατεθεί εν όψει των βουλευτικών εκλογών.
Η συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον, στις πρωτεύουσες όλων των Δήμων της Μεσσηνίας, είναι δημόσια και έχει ως στόχο την καταγραφή των πραγματικών προβλημάτων της Μεσσηνίας, αλλά και των πιθανών λύσεων.
Οι προτάσεις, που θα κατατεθούν στο δημόσιο διάλογο, αφενός, θα αποτελέσουν τη βάση της πολιτικής πρότασης του κ. Γερονικολού και, αφετέρου, θα λειτουργήσουν ως έναυσμα για την εξεύρεση λύσεων, όπου είναι δυνατόν, άμεσα.
Φιλοδοξία του Μενέλαου Γερονικολού είναι να στήσει μια ουσιαστική «γέφυρα» επικοινωνίας του πολίτη με τον πολιτικό, να δώσει ουσιαστικό βήμα στον πολίτη του τόπου μας.
 «Είμαστε μπροστά σε μια καινοτόμα διαδικασία, που όλοι μαζί καλούμαστε να της δώσουμε πολιτικό περιεχόμενο», τόνισε κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του ο κ. Γερονικολός, στην πρώτη εκδήλωση, χθες το βράδυ. «Στόχος μας είναι να αποφύγουμε παλιές πρακτικές, να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης απευθείας με τον πολίτη. Θέλουμε ο πολίτης να είναι ενεργός, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του διαλόγου, να προτείνει, να αναδεικνύει, να πάρει τις τύχες του τόπου μας στα χέρια του», προσέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής και συνέχισε: «Δε θέλουμε απλά να ακούσουμε τους πολίτες, θέλουμε να τους κάνουμε συμμέτοχους, συνδιαμορφωτές της πολιτικής μας πρότασης για το αύριο του τόπου μας». 
«Για εμάς γνήσια προοδευτικό είναι ό,τι προκαλεί στον πολίτη δημοκρατική διέγερση. Οι εκδηλώσεις, τις οποίες εγκαινιάζουμε σήμερα, έχουν αυτόν ακριβώς το στόχο. Να ενεργοποιήσουν τους πολίτες. Σε μια εποχή που ο “δεξιός” κυνισμός συγκρούεται με τον “αριστερό” λαϊκισμό είναι αναγκαίο εμείς, οι πραγματικά προοδευτικοί πολίτες, να δώσουμε την απάντησή μας», υπογράμμισε ο Μενέλαος Γερονικολός.
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις