Μ. Χρυσομάλλης: Τι θα έρθει να μας πει ο κ. Τσίπρας; Και γιατί θα τον χειροκροτήσουν οι κομματικοί κλακαδόροι;

Πρώτη Δημοσίευση: 18/04/2019 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2019 09:46
Με έκπληξη διαβάσαμε ότι έρχεται στην Καλαμάτα ο «διάτρητος» κ. Τσίπρας, που «δε γεννήθηκε με τη μεγάλη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι του», για να κάνει «κάλεσμα πλατιάς απεύθυνσης» και όχι «τυμβωθηρία».
Όποιος, δε, έχει απορίες ή χρειάζεται διευκρινίσεις για το «διακύδευμα», μπορεί να απευθυνθεί στον κ. Κωνσταντινέα. Εξάλλου, αν δε μιλούσαν την ίδια γλώσσα, δε θα θαύμαζε τόσο πολύ ο ένας τον άλλο.
Το ερώτημα, ωστόσο, που προκύπτει είναι το εξής: τι θα έρθει να μας πει ο κ. Τσίπρας στην Καλαμάτα έπειτα από τέσσερα χρόνια;
Προφανώς τίποτα για τη Μεσσηνία, γιατί απλώς δεν έκανε τίποτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τη Μεσσηνία.
Ούτε ένα έργο, ούτε μισό δρόμο δε έφτιαξε. Βεβαίως, είναι ικανός να επαναλάβει ότι... έφτιαξε το Φιλιατρινό φράγμα, όπως έκανε πέρυσι από την Τρίπολη, παραβλέποντας το γεγονός ότι έχει ήδη κατασκευαστεί από το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Κάτι, βέβαια, που δε θα προξενήσει εντύπωση, καθώς όλοι έχουμε συνηθίσει τα ψέματα του κ. Τσίπρα.
Και είναι σίγουρο ότι, πέρα από τα χειροκροτήματα κάποιων κομματικών κλακαδόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο άκουσμα των πέτσινων εξαγγελιών, κανένας Μεσσήνιος που γνωρίζει την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος του δεν πρόκειται να τον χειροκροτήσει.
Άραγε, οι αριστεροί κλακαδόροι πόσο περήφανοι θα αισθάνονται όταν θα χειροκροτούν κάποιον που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, που τσάκισε τη μεσαία τάξη και έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους;
Διότι αν δεν το έχουν πληροφορηθεί, μόλις προχθές ο υποτιθέμενος αριστερός ηγέτης τους αποφάσισε να μειωθούν οι φόροι που είχε βάλει ο «κακός δεξιός» Σαμαράς στους εφοπλιστές από 140 εκ. ευρώ στα 40 εκ. ευρώ. Τη διαφορά, μάλιστα, των 100 εκ. ευρώ που κερδίζουν οι εφοπλιστές θα την «πάρει» ο κ. Τσίπρας από τη μείωση του αφορολόγητου που θα ισχύσει από την πρώτη Ιανουαρίου του 2020.
Αυτή είναι η πρώτη φορά Αριστερά, αγαπητοί κλακαδόροι: κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους εφοπλιστές πλουσιότερους.
Επίσης, να μην ξεχάσουν να χειροκροτήσουν βροντερά και την υποψηφιότητα του πολέμιου του καπιταλισμού κ. Πέτρου Κόκκαλη, κι έπειτα να πάνε να τον ψηφίσουν με τα δυο χέρια βαυκαλιζόμενοι ότι ψηφίζουν τον παππού του, που υπήρξε ιστορικό στέλεχος της αριστεράς.
Και οπωσδήποτε να χειροκροτήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας, μαζί με όλες τις άμεσες αρνητικές συνέπειες που τη συνοδεύουν.
Όπως, για παράδειγμα, το διασυρμό που υπέστη πρόσφατα η Ελλάδα σε Διεθνή Έκθεση όταν δεν έγιναν δεκτά τα κρασιά των Βορειοελλαδιτών οινοποιών, επειδή είχαν την ονομασία «Μακεδονικά κρασιά».
Για να γίνει απόλυτα κατανοητό τι σημαίνει αυτό, είναι σαν να μη γίνονται δεκτές στις Διεθνείς Εκθέσεις οι ελιές Καλαμών, επειδή έχουν στην ετικέτα τη λέξη «Καλαμών».
Αυτή είναι η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτά είναι τα άμεσα δυσμενή αποτελέσματά της. Γι’ αυτή πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας κι αυτή θα χειροκροτήσουν.
Συνεπώς, όσο κι αν προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό της Μεσσηνίας, στήνοντας φιέστες για να καλλιεργήσουν ψεύτικες προσδοκίες, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου του, τόσο αυτός θα εξοργίζεται αναμένοντας τις κάλπες για να τους τιμωρήσει.
Ευτυχώς ο χρόνος σας τελείωσε, οι εκλογές έφθασαν και η τιμωρία πλησιάζει.
Τα υπόλοιπα προσεχώς…

Μίλτος Π. Χρυσομάλλης
Δρ. πολιτικός μηχανικός, πολιτευτής Ν.Δ. Μεσσηνίας Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις